Her blir Hamrén avbrutt når han skal takke svenske supportere

Bygde opp en jubeltale full av «attityd». Plutselig forsvant lyden.

KIEV (Dagbladet): Det var svensk fest på Valerij Lobanovskij stadion i Kiev i dag. Rundt 5000 av broderfolkets østover-reisende fant veien til Dinamo Kievs hjemmebane.

Årsak: Sverige inviterte til gratis og åpen landslagstrening i solsteiken.

Økta var et rent publikumsfrieri. Da det ble spill i små firkanter, jublet langsidene høylytt for hver gang en spiller ble fintet, eller slått tunnel på.

Landslagsstjernene bidro selv til stemningen: Så fort noen lyktes med det de prøvde på, vinket de på respons fra siden.

Og publikum var definitivt ikke å tunge å be.

Hva så med stjerna? Zlatan Ibrahimovic var kanskje banens mest tilbakelente aktør. Han nøyde seg med noen små vink i ny og ne, smilte høflig da det passet seg, slik du gjør når du er vant til å bli gudedyrket over hele Europa.

Da det hardnet seg til med en litt tøffere spilløkt, fikk han lov til å tusle for seg selv.

- Bare for sikkerhets skyld. Det er ikke noe alvorlig, meldte det svenske fotballforbundet til pressebenken.

Seinere kunne Expressen melde at det var snakk om en lårhøne, men England-kampen på fredag skal ikke være i fare for kapteinen og ledestjernen Ibrahimovic.

Chippen-applaus Etter ei drøy time var økta over. Christian Wilhelmsson ledet æresrunden foran den blågule tribunehorden, som nå hadde reist seg fra de solfalmede plastsetene.

FLAGGANS DAG - EI UKE ETTER: Både spillere og fans så ut til å nyte den blågule festdagen på Valerij Lobanovskij stadion. Foto: NTB scanpix/AFP/Jonathan Nackstrand
FLAGGANS DAG - EI UKE ETTER: Både spillere og fans så ut til å nyte den blågule festdagen på Valerij Lobanovskij stadion. Foto: NTB scanpix/AFP/Jonathan Nackstrand Vis mer

Nadderuds gamle publikumsfrier dro i gang en skikkelig trampeklapp, hvor både spillere, trenere og publikum deltok.

Så fikk Erik Hamrén en mikrofon i hånda. Det er ikke dagligdags at en landslagssjef takker sine supportere over et høyttaleranlegg midtveis i et sluttspill.

Attityd-Erik Men det er godt kjent at den tidligere Rosenborg-treneren er mer enn gjennomsnittlig opptatt av attityd.

- Et stort, stort takk fra oss i landslaget for støtten vi fikk i første kamp (mot Ukraina, tap 1-2). Vi tapte i hvert fall ikke på grunn av dere, det skal dere vite. Det var meget bra stemning, sier Hamrén med blikket mot Kiev-tribunen.

- Vi gjorde en mindre bra førsteomgang. Vi var bedre etter pause, men vi hadde litt marginer mot oss. Men vit at vi skal gjøre det vi kan for å slå England. Og da vil vi virkelig ha støtte fra dere, fortsetter Hamrén, til stor applaus.

- Vinn eller forsvinn Han bruker også anledningen til å gjengjelde publikums innsats under EM-kvalifiseringen.

- Et stort, stort takk for kvalifiseringsspillet. Dere hjalp oss å komme hit. Nå får både dere og vi nyte av det. Vi skal forsøke å komme langt i denne turneringen, sier Hamrén.

På dette tidspunktet av suggesjonstalen er det tydelig at han nærmer seg klimaks.

For nå høyner Hamrén volumet ytterligere:

- Det er cupkamper nå. Det er cupkamp mot England, det er vinn eller forsvinn. Så vi behøver all energi som dere...

BEHANDLING: Zlatan Ibrahimovic fikk seg en smell i låret mot Ukraina, tok det med ro i dag, men kampen mot England på fredag er det ingen fare med. Foto: NTB scanpix/AFP/Jonathan Nackstrand
BEHANDLING: Zlatan Ibrahimovic fikk seg en smell i låret mot Ukraina, tok det med ro i dag, men kampen mot England på fredag er det ingen fare med. Foto: NTB scanpix/AFP/Jonathan Nackstrand Vis mer

Tyst.

Lyden har plutselig falt ut.

Svenske smil ved kranene Men publikum har uansett tatt poenget. De reagerer med jubel, applaus og tilrop som «Krossa England!» («knus England!»), før de på ny inntar Kievs mange vannhull for å helle enda noen metere med øl inn i sine enda mer smilende gap.

Over 5000 blågule supportere har valgt å bruke det meste av feriebudsjettet sitt på å dra til Kiev.

Dagens trening kan fort bli det beste minnet de tar med seg hjem.