SUPER BOWL: Super Bowl 2019 ble historisk da to mannlige cheerleadere opptrådte i pauseshowet. Video: CNN Vis mer

Her blir han historisk

Quinton Peron og lagkameraten Napoleon Jinnies er de første mennene som opptrer i cheerleading i Super Bowl.

Super Bowl gikk av stabelen natt til mandag. Det er en gigantisk begivenhet i USA, der millioner sitter lenket til TV-skjermen.

Før det hele braket løs ble vi vitne til en historisk begivenhet. For første gang var en mann en del av cheerleaderne i oppgjøret mellom New England Patriots og Los Angeles Rams.

Mannen heter Quinton Peron, og brøt sammen med lagkompisen Napoleon Jinnies den første milepælen i mars i fjor, da de ble de første mannlige cheerleaderne i NFL i nyere tid.

Ifølge The Guardian er det nemlig slik at selv om menn ofte er en del av cheerleading på videregående skoler og universiteter, tar de sjelden steget opp til å gjøre det profesjonelt.

- De er fenomenale dansere. Så fort du ser dem danse endrer du mening om hva du trodde dette kom til å bli. Det er en fantastisk flyt i det, sier Keely Fimbres, Rams-cheerleadernes direktør og maskot, til Los Angeles Times.

- De er ikke bare fantastiske menn, de er fantastiske mennesker. Vi tenkte det kom til å bli spesielt at de representerer byen vår, sier et av lagets kapteiner, Sarah Scheade.

Peron og Jinnies har ikke lagt skjul på at de har fått noen negative meldinger etter at de tok steget opp i profesjonell cheerleading. Men det bryr de seg ikke noe om.

De anses nå som foregangsfigurer i sirkuset.

- Det er så mange menn som har tatt kontakt, som ønsker å prøve seg i profesjonell cheerleading. Det er spennende å se at tidene endrer seg, sa Jinnies nylig i et intervju i Good Morning America.