Carl Nassib

Her blir han historisk

Carl Nassib (28) ble mandag den første spilleren i NFL til å stå fram som homofil.

HISTORISK: Carl Nassib ble mandag 21. juni den første spilleren i den amerikanske fotballigaen NFL, til å stå fram som homofil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): NFL-spilleren Carl Nassib fortalte mandag på Instagram at han er homofil. Dermed er han den første åpent homofile spilleren i den amerikanske fotballigaen.

- Jeg vil bare ta et raskt øyeblikk til å fortelle at jeg er homofil. Jeg har tenkt på å gjøre dette en stund nå, men føler meg endelig komfortabel med å fortelle dette. Jeg har virkelig det beste livet, den beste familien, venner og en jobb en fyr kan be om, sier Nassib i en video på Instagram.

I en tekst i innlegget forteller han at det ikke har vært lett.

- Dessverre har jeg plaget meg selv med dette øyeblikket de siste 15 åra, skriver Nassib på Instagram.

Han spiller nå for Las Vegas Raiders og har tidligere spilt for Cleveland Browns og Tampa Bay Buccaneers.

Takker for støtte

Nassib takker også trenere, lagkamerater og NFL for deres støtte.

- Jeg kunne ikke gjort dette uten dem, skriver han i innlegget.

Raiders ga raskt støtte til Nassib.

- Stolt av deg Carl, skriver lagets Twitter-konto.

- NFL-familien er stolt av deg, skriver NFLs offisielle Twitte-konto.

PRIDE: Dagbladets reporter reagerer på hvordan folk endrer oppfatning av ham så snart de finner ut at han er sammen med en mann. Video: Emilie Rydning / Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Donerer

Kunngjøringen fra Nassib skjer under Pride-måneden. Han forteller også at han donerer 100 000 dollar (om lag 860 000 kroner) til The Trevor Project, som er en organisasjon som jobber for å forhindre selvmord blant skeiv ungdom.

I 2014 sto en annen fotballspiller, Michael Sam, fram som homofil, men han ble ikke tatt ut til å spille på NFL-laget han tilhørte, skriver New York Times.

I 2014 ble samtidig Jason Collins den første åpne homofile i basketligaen NBA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer