Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her blir jenta trampet ned på galoppbanen

- Et under at hun overlevde, sier vitne.

||| (Dagbladet.no): Det sies at det å være jockey er blant de farligere yrkene i verden.

I kveld ble det dramatisk på Øvrevoll Galoppbane da ei jente falt av hesten sin, for deretter å bli trampet ned av hestene som kom bak. Det førte igjen til at ei annen jente ble kastet av sadelen.

Ifølge vitner Dagbladet har snakket med så det hele livsfarlig ut, men til alt hell skal ingen av jentene ha kommet alvorlig til skade.

- De kom borti hverandre i svingen så det ene jenta falt av. Så kom det en hest og snublet i henne, hvor også denne rytteren ble kastet av, sier administrerende direktør for Øvrevoll Galopp, Hans Petter Eriksen.

- Det så ikke bra ut. Hun som ble løpt på lå helt stille lenge, men kom seg opp til slutt og gikk for egen maskin, sier han.

Stanset ikke løpet

Til tross for ulykken ble ikke løpet stanset umiddelbart. Ifølge Eriksen tok det cirka tre minutter før jenta var oppe på beina. Hestene bruker rundt ett minutt og 15 sekunder per runde.

- Hvordan har det seg at løpet ikke ble stanset?

- Hun fikk hjelp av en annen til å krabbe under gjerdet. Der lå hun stille, før hun reiste seg opp. Lege og ambulanse var det veldig fort, de er blitt tatt vare på, sier han.

Det er ikke første gang Øvrevoll rammes av ulykker i år, i juni fikk flere av rytterne hester over seg og ble trampet på.

- Et under at hun overlevde

Den gang endte det med to brudd i nakken for svenske Per Anders Gråberg.

- Det var proffer, mens dette var amatører. Slike ulykker er veldig kjedelige, men det å være rytter i galoppløp innebærer en viss risiko. Sånne ting kan skje. Nå gikk det heldigvis bra med dem, sier Eriksen.

- Det er et under at hun overlevde det der, sier et vitne Dagbladet har snakket med, som hevder han så tre løse hester i løpet.

Også i forkant av denne episoden var det tilløp til dramatikk:

- Vi hadde først en hest som falt idet den skulle ut og løpe, og ei jente fikk den over kneet seg. Hu er kjørt til sykehus for kontroll, opplyser Eriksen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling