Her blir Kaká hyllet av 50 000 fans

Viste seg fram i Madrid.

TILSKUERMAGNET: Rundt 50 000 møtte fram på Santiago Bernabeu for å få det første glimtet av Kaká i Real Madrid-drakt. Foto: AFP
TILSKUERMAGNET: Rundt 50 000 møtte fram på Santiago Bernabeu for å få det første glimtet av Kaká i Real Madrid-drakt. Foto: AFPVis mer

||| (Dagbladet.no) Den brasilianske ballkunstneren Ricardo Izecson Dos Santos Leite - altså Kaká - ble i kveld presentert for Real Madrid-supporterne i den spanske hovedstaden.

Det var en presentasjon verdig verdens nest dyreste fotballspiller gjennom tidene.

Ifølge nyhetsbyråret Associated Press ble han hyllet av rundt 50 000 fans da han viste seg i Real Madrid-drakt for første gang. Han får draktnummer åtte, og han ristet litt brydd på hodet over det enorme oppmøtet.

BLITSREGN: 170 pressefolk hadde akkreditert seg til seansen. Foto: REUTERS
BLITSREGN: 170 pressefolk hadde akkreditert seg til seansen. Foto: REUTERS Vis mer

- Dette er en veldig spesiell dag for meg. Jeg er veldig glad for å kunne ta dette steget i karrieren min, sa han til de elleville supporterne.

- Ubeskrivelig
Real Madrid hadde bygget en stor scene midt på banen, hvor Kaká etter å ha gått på en catwalk poserte sammen med noen av klubbens pokaler.

NUMMER ÅTTE: Kaká viser fram drakta si. Foto: REUTERS
NUMMER ÅTTE: Kaká viser fram drakta si. Foto: REUTERS Vis mer

Han er fullstendig klar over at det er knyttet store forventninger til ham.

- Jeg klarer ikke beskrive denne dagen, den har vært uforglemmelig. Dette er en stor ære og et stort ansvar, men ikke et negativ ansvar, et positivt et. Jeg håper vi kan vinne titler og mange triumfer, sa Kaká.

KAKÁ-FEBER: Real Madrid-fansen ønsket brasilianeren velkommen til Spania. Foto: AFP
KAKÁ-FEBER: Real Madrid-fansen ønsket brasilianeren velkommen til Spania. Foto: AFP Vis mer

- Fascinerende lag
På gigantiske plakater inne på stadion var det bilder av gamle helter som Alfredo di Stefano, Raul, Juanito og Zinedine Zidane. Kanskje kan Kaká spille seg inn i rekka av store spillere som har herjet i den hvite drakta.

- Madrid har alt et fascinerene lag trenger og planene er veldig gode. Jeg gleder meg til å spille.

PÅ CATWALKEN: Kaká sammen med en ung Real Madrid-supporter. Foto: AFP
PÅ CATWALKEN: Kaká sammen med en ung Real Madrid-supporter. Foto: AFP Vis mer

Sammen med Cristiano Ronaldo skal han forsøke å løfte Real Madrid opp og forbi Barcelona, som ble første spanske lag med tre pokaler forrige sesong. Brasilianeren ser fram til å spille med Ronaldo.

- Vi er kompatible spillere og jeg mener vi vil passe godt sammen.

SKINTE OM KAPP MED POKALENE: Real Madrid hadde bygget en stort podium på banen, hvor Kaká poserte sammen med klubbens pokaler. Foto: AP
SKINTE OM KAPP MED POKALENE: Real Madrid hadde bygget en stort podium på banen, hvor Kaká poserte sammen med klubbens pokaler. Foto: AP Vis mer

Rett fra Prøve-VM
Brasilianeren ble klar for Real Madrid tidligere denne måneden, men ble presentert først i kveld på grunn av Prøve-VM i Sør-Afrika. Den turneringen endte med et nytt Kaká-gull, og det har blitt noen trofeer på 27-åringen.

Han har vunnet Serie A og Champions League med AC Milan og VM med Brasil. I 2007 vant han også de fleste individuelle kåringene i verden.

MESTERLAG? Real Madrid ønsker ikke en ny pokalløs sesong. Foto: EPA
MESTERLAG? Real Madrid ønsker ikke en ny pokalløs sesong. Foto: EPA Vis mer

27-åringen kom til Milan fra brasilianske São Paolo sommeren 2003, og han spilte nærmere 300 kamper for italienerne før han for noen uker siden ble solgt til spanjolene.

Ronaldo på mandag
Kaká startet Madrid-oppholdet med en legesjekk tidligere i dag, og han viste tommelen opp til fotografene. Allerede utenfor sykehuset Sanitas La Moraleja hadde en stor folkemasse møtt opp for å ønske klubbens nest dyreste spiller velkommen.

TOMMELEN OPP: Kaká gjennomgikk tidligere i dag en legesjekk i Madrid. Foto: EPA
TOMMELEN OPP: Kaká gjennomgikk tidligere i dag en legesjekk i Madrid. Foto: EPA Vis mer

Etter den medisinske undersøkelsen dro Kaká til stadion, hvor han ble med på en liten rundtur. Han ble deretter intervjuet av RealmadridTV, før han spiste lunsj på en av Bernabeu-restaurantene sammen med faren og Real Madrid-direktør Jorge Valdano.

Denne presentasjonen er sommerens første på Santiago Bernabeu, men det blir ikke den siste. Torsdag skal den tidligere Valencia-spilleren Raul Albiol vises fram og mandag kommer verdens dyreste, Cristiano Ronaldo.

Og det blir helt sikkert flere utover sommeren også.