GORILLA-MAT: Alexander Kristoff var sjanseløs på å svare da André Greipel stormet forbi ham med 250 meter igjen. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.com
GORILLA-MAT: Alexander Kristoff var sjanseløs på å svare da André Greipel stormet forbi ham med 250 meter igjen. Foto: Tim De Waele/©TDWSport.comVis mer

Her blir Kristoff sittende i «dødens posisjon»

- Umulig å slå Greipel med det utgangspunktet, mener treneren.

REIMS (procycling.no): Noe særlig større sjanser til å ta en etappeseier, får Alexander Kristoff neppe i årets Tour de France.

Den franske mesteren Arnaud Demare var kjørt av etter en velt. Selv Marcel Kittel måtte slippe.

Likevel maktet ikke Katjusja-laget å samle seg i en hektisk avslutning. Igjen - som da han tapte på målstreken for Kittel - kom nordmannen fram for tidlig.

- Jeg ventet med å åpne denne gangen, men da kom det andre som gjorde det og akkurat holdt inn, sa Kristoff mellomfornøyd til procycling.no på vei tilbake til lagbussen etter et besøk hos antidopingbyrået.

Rotete fra Katjusja
Igjen manglet Kristoff den tredje mannen som kunne holdt ham i posisjon mellom fire og tre kilometer fra mål.

Luca Paolini og Alexander Porsev gjorde så godt de kunne, men det er langt unna bunnsolid opptrekkstjeneste russerne bedriver.

- Vi mangler litt folk og er spredt for alle vinner. Porsev kommer opp til meg og går direkte. Vi skulle gjerne hatt én til etter svingen, for det blir veldig langt for Porsev som skal dra den siste kilometeren.

- Vi kommer litt tidlig fram, men jeg liker meg vanligvis i en framskutt posisjon. Det er bedre å sitte der og bruke kreftene, enn å sitte bak og risikere å bli sperret, forklarer 27-åringen.

Blir sittende i "dødens"
Problemet i dag var en kalkulerende André Greipel. Tyskeren hadde ikke noe bedre opptrekk en Kristoff, men var hakket smartere.

At han klarte å holde hodet så kaldt med presset han hadde på den tyske mestertrøyen, er rett og slett imponerende.

- Alexander fikk faktisk et veldig vanskelig utgangspunkt i dag. Han er nødt til å stanse akselerasjonen sin, og starte opp igjen. Greipel starter opp med vindstyrke bak, og får en ekstra "jump" på farten til Alexander.

- Har du en god spurter bak deg der, som Greipel, så klarer du ikke hente ham inn igjen. Det er en ekstremt sårbar situasjon for en sprinter, og Alex blir egentlig sittende i dødens posisjon i dag, analyserer trener Stein Ørn overfor procycling.no.

Kristoff: - Det er et bra resultat
Stavanger-gutten kalte det "stang ut" i målområdet.

Han syklet igjennom fjorårets Tour de France uten etappeseier, og det kan gjenta seg denne gangen.

NY ANDREPLASS: Kristoff holdt de andre spurterne bak seg selv om han satt i "dødens". Foto: EPA/KIM LUDBROOK
NY ANDREPLASS: Kristoff holdt de andre spurterne bak seg selv om han satt i "dødens". Foto: EPA/KIM LUDBROOK Vis mer

- Betyr andreplasser noe for deg?

- Ikke så mye, jeg skal gjerne vinne. Det er bra resultat, det er ingen tvil om det. Jeg føler jeg var nærme, men jeg var enda nærmere forrige gang. Greipel kom fort, og jeg klarte ikke å tette luka, erkjenner Kristoff overfor procycling.no.

Mat på gorillaens fat
På papiret så den sjette etappen i årets Tour de France ut som en oppgave for Kittel og Greipel og de kraftfulle spurttogene.

Når den ble såpass hard grunnet sidevind
, var den likevel innenfor rekkevidden til et godt organisert Katjusja.

Slik gikk det ikke, og da falt Kristoff ned som mat på "Gorillaen" tallerken i stedet.

Likevel er det flere positive tegn i tiden for Kristoffs lag.

- Jeg synes vi gjør en hederlig innsats. Vi er nærme, to andreplasser er ikke dårlig. Man trenger litt flaks for å ta en seier, og vi er bare nødt til å prøve oss på de andre spurtetappene. Jeg skulle jo gjerne hatt en seier.

- Jeg hadde byttet bort en seier mot å sitte resten av Tour de France i grupettoen, sier Kristoff med et smil.

- Psykisk overtak på de andre
Trener Ørn vil som vanlig ikke svartmale situasjonen. Han fant flere positive ting etter spurtoppgjøret i Reims.

- Jeg er imponert over at han holder alle de andre bak seg i den utgangsposisjonen. Det blir en luke til Greipel, men han klarer å skape det samme til rytterne bak seg.

- Slik jeg ser det er Greipel og Kittel de store utfordrerne hans nå, mens han har et psykisk overtak på de andre, sier Ørn.

Fredag venter en Sanremo-inspirert etappe som nok en gang kan mane fram dyret i mannen fra Storhaug i utkanten av Stavanger.

- Jeg håper at jeg skal klare å henge med. I Sanremo er ikke alle sammenlagtryttere og klatrere med, så det er mulig farten blir litt hardere her enn i klassikerne, avslutter en kamplysten nordmann.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.