Her blir Kvisvik snytt for mål

Brann føler dommeren snøt dem for 1-0-målet, og en mulig seier, da Raymond Kvisviks frekke scoring på indirekte frispark ble annulert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LERKENDAL (Dagbladet): Selv en innbarket RBK-supporter som Mini Jakobsen mente at dommer Tommy Skjerven gjorde feil da han annullerte målet til Kvisvik etter ti minutter i første omgang.

- Helt uforståelig at han annullerer. Jeg mener det var feil, sier Mini om situasjonen som alle diskuterte etter kampslutt. Espen Johnsen fikk et tilbakespill fra Christer Basma. Han bommet stygt på ballen, og var så vidt borti den. I stedet for å sparke den videre ut over dørlinja, tok Johnsen ballen med hendene på seks meter, og dommer Skjerven blåste indirekte frispark. Branns Dylan Mc Allister tok ballen fra Johnsen, la den kjapt på bakken, og spiller den til Raymond Kvisvik som kom bakfra og satte den i åpent mål før RBK-spillerne hadde rukket å organsiere seg. Men Skjerven blåste på nytt, annulerte målet, og lot Brann ta det indirekte frisparket på nytt med elleve RBK-spillere i mur på målstreken.

- Snytt

I Brann-garderoben var de i harnisk etter dommeravgjørelsen som kunne gitt dem en fortjent ledelse etter en kjempeåpning av kampen.

- Helt feil av dommeren. Han sa til meg at han annullerte fordi ballen ikke lå død. Men jeg la den ned med hendene. Den lå stille. Det var en gal avgjørelse, sier Dylan Mc Allister.

Brann trener Mons Ivar Mjelde var også irritert over Skjerven.

- Jeg føler vi blir snytt for et mål i en periode av kampen der vi er i ferd med å ryste RBK. Kampen kan ha fått en annen utvikling hvis målet hadde blitt godkjent, sier Mjelde til Dagbladet.

Sportslig leder i Brann, Per Ove Ludvigsen, var inne i dommergarderoben for å diskutere med Tommy Skjerven etter kampslutt. Og der innrømmet Skjerven at han etter kampen var usikker på om han tok rett avgjørelse.

- Magefølelse

- Jeg var ikke i tvil der og da på å blåse av situasjonen, sier Skjerven til Dagbladet.

Og begrunner det på følgende måte.

- Magefølelsen min sier at jeg gjorde rett, fordi jeg følte ikke jeg hadde oversikt over situasjonen. Og da er det min rett som dommer å få kontroll. For det første så jeg ikke om ballen lå død da Brann-spilleren tok frisparket. Og jeg var heller ikke sikker på om frisparket ble tatt på rett sted.

Men i ettertid innrømmer han at avgjørelsen kan ha vært feil.

- Jeg kan selvsagt ha tatt feil, og jeg har diskutert avgjørelsen med observatøren.

- Hva sa han?

- Det blir mellom oss.

For dommeren vet at reglene kan tolkes i fordel av Brann.

- Jeg åpner for at jeg kan ha gjort en feil. Regelteknisk sett, er det ingenting i veien for at frisparket kan tas uten at jeg blåser, innrømmer Skjerven.

- Ikke protest

Og Brann slår seg formelt til ro med forklaringen.

- Vi kommer ikke til å legge inn noen protest på dette. Men jeg tør å si at vi er uenige i avgjørelsen, sier Per Ove Ludvigsen til Dagbladet.

Og det synes dommeren er greit.

- Selvsagt kan de få lov til å være uenige.

For tonen i Brann-garderoben var meget bitter etter kampslutt.

- Jeg tviler på om dommeren hadde sett at ballen rullet hvis det var Rosenborg som fikk det frisparket, sier Seyi Olofinjana.

RBK-trener Ola By Rise ønsker ikke å legge seg opp i debatten om annulleringen.

- Jeg orker ikke kommentere det. Jeg ser ikke situasjonen godt nok. Men dommeren vet nok hva han gjør, sier By Rise.

Ørjan Berg synes det er litt typisk at motstanderen gjør en eventuell dommertabbe til hovedsak etter et tap på Lerkendal.

- Ja, vi har hørt noen sånne før. Jeg synes det er ganske enkelt. Vi var best, smiler han.

KJAPPIS: Branns Raymond Kvisvik har tatt et frispark raskt, og satt ballen i mål. Men dommeren annullerer og ber Brann ta frisparket på nytt. Som ikke endte i scoring. Det fikk Brann til å rase. Alle foto: Tom E. Østhuus

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer