Her blir Marokko rundlurt

NANTES/LA BAULE (Dagbladet): Gled dere! Da Dagbladet fløy over Drillos hemmelige trening i går, fikk vi se en frisparkspesialitet som smalt i nettet bak liksom-marokkaner Espen Baardsen.

Drillos hadde delt seg i to på gårsdagens hemmelige trening. Den ene delen bedrev tradisjonelle avslutningsøvelser med Drillo som tilskuer.

Den viktigste delen terpet dødballtrekk, med Bjørn Hansen som sjef. Drillo sto med ryggen til i motsatt ende av banen. Drillos tillit til Hansens dødballekspertise er stor, og enda større blir den sett fra lufta.

Ni utespillere befant seg i umiddelbar nærhet av Bjørn Hansen:

Ole Gunnar Solskjær, Dan Eggen, Stig Inge Bjørnebye, Kjetil Rekdal, Henning Berg, Erik Mykland, Tore André Flo, Håvard Flo og Mini.

Grubler fortsatt

Andre tilstedeværende: En sjokk-gul pappfigur av en forsvarsmur på fire mann, samt store deler av et nysgjerrig støtteapparat.

Dagbladet har ingen planer om å røpe detaljene i fotballnasjonens viktigste hemmelighet de siste ukene.

  • Men følgende kan avsløres:
  • Fordi også Mini var til stede i gjengen som terpet dødballer. Det betyr at Drillo ennå ikke har bestemt seg for hvem som skal spille på venstreflanken - Solskjær eller Mini.
  • Men det manglet også en spiller i dødballgjengen: en indreløper i tillegg til Erik Mykland. Det betyr at Drillo fortsatt grubler på hvem som skal spille i den mest løpskrevende indreløperrollen.

Både Ole Gunnar Solskjær og Dan Eggen var meget involvert i utførelsen av frisparkperlen som Baardsen ikke hadde sjans på.

Det gir klare indikasjoner på det laget Drillo vil offentliggjøre i kveld. Men ingen fasit.

Alternativt: Mini hadde bare gjort det han avslører et annet sted i dagens avis: Oppsøkt den mest betydelige gjengen i et forsøk på å prate seg inn på laget.

Alternativt: Den aktuelle indreløperen vil bare ha et defensivt ansvar på dødballene, og hadde derfor ingen ting på dødballtreninga å gjøre.

Enkelt valg

Men antakelig er spørsmålene rundt enkeltspilleres form og lagets balanse så pass kinkige, at Drillo venter i det lengste med å bestemme seg.

Men jeg synes valget av Solskjær bør være enkelt:

  • Kampen mot Marokko vil preges av Drillos-trykk fra start, mange dueller langt inne på Marokkos banehalvdel, forhåpentligvis mange dødballer, og sannsynligvis liten marokkansk vilje til å rase i angrep.
  • Sjanseteften og skuddstyrken.
  • Hurtigheten og den defensive kapasiteten.

Det gir Solskjær mange sjanser til å utnytte sine beste egenskaper:

Og han får skjult de svakere:

Overraskelsen

Den ledige indreløperplassen er mer åpen: Øyvind Leonhardsen er et normalt førstevalg i en så løpskrevende jobb. Leo vet i detalj hvordan jobben skal gjøres, men er ikke sin beste form.

Det er Roar Strand. Noen timer før avspark er Strand den beste kandidaten - og den ørlille overraskelsen på laget.

Vidar Riseth er sylfersk som indreløper, mens Ståle Solbakken antakelig er den beste fotballspilleren av dem alle.

Men Drillo velger ikke alltid de beste. Han velger de som passer best.

De ni øvrige plassene til åpningskampen har vært klare siden Drillo tok ut VM-troppen for snart to uker siden:

Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo, Erik Mykland, Kjetil Rekdal og Tore André Flo.

Dan Eggens overbevisende landskamper den siste tida har skjøvet Henning Berg ut på høyrebacken i alle forhåndsspekulasjoner. Og uten større omtale. Det sier alt om Eggens styrke. Han har også vært en av de mest imponerende på VM-treningene, og det vil være en sensasjon om han ikke spiller midtstopper fra start i morgen kveld.

Men det vil ikke være noen sensasjon om han scorer på et innøvd frisparktrekk.

<B>VÅPENET:</B> Her er frisparkvarianten som skal gi Drillos-seier over Marokko.