Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her blir Martin (15) historisk

Debuterte i EM-kvalifiseringen for Norge.

(Dagbladet): I det svært viktige hjemmekampen mot Bulgaria, ga landslagssjef Per-Mathias Høgmo sine første tellende minutter med det norske flagget på brystet.

Etter kampen mot Malta sist fredag, var det nesten blitt et folkekrav at Ødegaard skulle få spille i kveld. Da klokka passerte 63 minutter, ble det innfridd.


15 år, ni måneder og 26 dager gammel, ble Ødegaard tidenes yngste debutant i en EM-kvalifisering da han entret gressmatta på Ullevaal til kveldens største applaus.

- Det var helt sykt, utrolig stort og veldig gøy, sier Martin Ødegaard til Max etter kampen.

Ut gikk Mats Møller Dæhli, mens Ødegaard ble sendt inn for å prøve å sikre Norge tre svært sikre poeng på stillingen 1-1.

I underkant av ti minutter senere er sensasjonen i ferd med å bli en realitet:

Etter et angrep startet av Ødegaard, ekspederte en annen innbytter, Håvard Nielsen, et innlegg i mål til 2-1. Det ble også sluttresultatet.

Ting har skjedd fort for Ødegaard etter at han fikk sin Tippeliga-debut i april i år.

- Det er litt vanskelig å sette ord på, det har skjedd utrolig fort og mye på kort tid. Det er utrolig moro, sier 15-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling