Her blir Martin Ødegaard historisk

Fikk debuten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Real Madrid - Getafe 7-3

MADRID/OSLO (Dagbladet): På stillingen 5-3 og 57 minutter ut i kveldens kamp mot Getafe, fikk Martin Ødegaard (16) sin debut for Real Madrid. På storslåtte Santiago Bernabeu.

Han var hovedstadslagets tredje og siste bytte. Og han byttet plass med selveste Cristiano Ronaldo, etter å ha fått instruksjoner av assistenttrener Higuerro.

Hat trick-Ronaldo fikk stående og rungende applaus på vei ut av banen, før han ga en god og lang omfavnelse av 16-åringen før han løp ut på gresset.

Nordmannen ble dermed tidenes yngste Real Madrid-spiller, med sine 16 år og 158 dager. I tillegg er han den første nordmennen til å ikle seg den tradisjonsrike hvite trøya.

Med nummer 41 på ryggen.

16-åringen fant ikke veien til mål, men dersom han fortsatt er ute etter å ta rekorden som tidenes yngste målscorer i klubben, har han god tid. Raúl Gonzales har den rekorden, fra 1994. Raúl var 18 år og 113 dager da han puttet sitt første for «Los Blancos».

Og Ødegaard klarte seg bra i sin debut for stjernelaget. Av sine 17 pasningsforsøk, lykkes han med alle. Det melder statistikknettstedet Opta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer