Her blir Mourinho «henrettet» som en martyr

Og det er fortsatt over ei uke til El Clasico.

KRIGSTYPER: Madrid-baserte Marca framstilte José Mourinho som en martyr i gårsdagens avis. Om ei drøy uke barker Real Madrid og Barcelona sammen for første gang denne sesongen. Faksimile: MARCA, Foto: ANTONIO CALANNI/AP
KRIGSTYPER: Madrid-baserte Marca framstilte José Mourinho som en martyr i gårsdagens avis. Om ei drøy uke barker Real Madrid og Barcelona sammen for første gang denne sesongen. Faksimile: MARCA, Foto: ANTONIO CALANNI/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et politisk sterkt splittet Spania vekket gårsdagens forside av den Madrid-baserte sportsavisa Marca oppsikt.

Real Madrid-trener José Mourinho tok oppstilling som en martyr, med armene i været.

Det var selvfølgelig ikke et bilde, men et manipulert kunstverk. Avisa monterte inn Mourinhos ansikt på Francisco Goyas skildring av den spanske motstanden mot franskmennene på starten av 1800-tallet (her er originalen: «El Tres de Mayo» (3. mai) fra 1814).

Forsida er ment som et kraftig spark mot alle dem som hugger etter Mourinho - og kanskje da spesielt erkerival Barcelona.

- Avskyelig Vi må ei snau uke tilbake i tid. I forkant av Real Madrids møte med Sporting Gijon på søndag, anklaget Mourinho Gijon-trener Manuel Preciado for ufint spill. The Special One mente Gijon ikke gjorde noe ærlig forsøk på å slå Barcelona tidligere i sesongen, siden de byttet sju spillere til den kampen.

Denne kommentaren - som trolig var en del av Mourinhos psykologiske spill i forkant av El Clasico mot Barcelona - fikk Gijon-treneren til å tenne på alle pluggene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer