Håndball-EM i Sverige:

Her blir Nora Mørk helt satt ut: - Når jeg får en finger i munnen, er noe på feil sted

Slo Russland.

Live-published photos and videos via Shootitlive

HELSINGBORG (Dagbladet): Nora Mørk og Veronica Kristiansen ble norske toppscorere med fem mål hver i den tredje strake seieren i håndball-EM.

Mørk gliste for seier etter kampen - men hun var ikke helt fornøyd likevel.

- Det er veldig opp og ned. Vi spiller en ganske dårlig kamp, på mange måter. Forsvarsmessig er det greit. Silje (Solberg) står bra, og takk for det, for utover det er det vel ingen som spiller maks, sier Mørk til Dagbladet.

Norge spilte en rotete kamp og lå under 0-4 i åpningsminuttene. Det lugget, og spillet fløt ikke like godt som tidligere i EM. I 2. omgang viste de norske jentene likevel hvem som er sterkest.

- Jeg var ikke nervøs, egentlig. Russland spiller bra i starten av kampen og bedre enn de har gjort tidligere i EM. Det er ikke en pen seier, men vi kommer tilbake. Plutselig er vi foran på ett eller annet vis. Det føles litt rart å vinne, men det er det som gjør lagidrett så morsomt. Vi hadde en dårlig dag, men vant likevel, sier Mørk til Dagbladet.

Mørk fikk tøff behandling av sterke russiske forsvarsspillere og en situasjon i 1. omgang fikk høyrebacken til å tenne på alle pluggene. 25-åringen fikk ei hånd i ansiktet - men dommerne ga ingen utvisning.

Når Dagbladet møter Mørk i pressesonen etter kampen har hun tydelige merker på halsen og i ansiktet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Jeg begynte å blø. Jeg sa til dommeren at jeg ble truffet i ansiktet og jeg blødde jo. Så sa han (dommeren) bare: «Pøh, hun traff deg ikke», sier Mørk

- Burde ikke det vært tominutter om hun traff deg i ansiktet?

- Jo, jeg skjønner ingenting. Jeg var sikker på det. Det var tøft utpå der i dag. Det var hardt. Det varierer veldig fra dommerpar til dommerpar. Vi må bare gjøre det beste ut av det. Når jeg får en finger i munnen, da er noe på feil sted. Det burde jo vært en klar utvisning, sier Mørk.

Norge møter Danmark i mellomspillet søndag klokka 20.45.

Videre venter Ungarn og Tsjekkia før en potensiell semifinale neste fredag.

Norge går inn i mellomspillet med fire poeng etter tre seiere (poeng mot bunnlaget Kroatia strykes). Dermed har det norske laget stø kurs mot semifinalen.