TATTPÅ SENGA: Albania slipper jubelen løs etter frisparkscoringen som tok Norge på senga.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TATTPÅ SENGA: Albania slipper jubelen løs etter frisparkscoringen som tok Norge på senga. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Her blir Norge tatt fullstendig på senga

- Det er et av de bitreste tapene jeg har vært med på, sier Drillo.

• Norge - Albania 0-1 (0-0)

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Allerede før avspark forsøkte de tilreisende albanske tilhengerne bokstavelig talt å fyre opp stemningen med nødbluss i bortesvingen. Likevel fikk ingen av lagene mye å juble for å førsteomgang. Men i den andre omgangen ble Norge tatt på senga av Albania.

Joshua King, som nettopp hadde kommet innpå, laget frispark like utenfor 16-meteren. Den muligheten unyttet Albania, som spilte ballen diagonalt inn i feltet hvor Hamdi Sahili kom stormende. Han sendte ballen i vinkelen med et nydelig skudd. Til stor jubel for Albania - et katastrofalt baklengsmål for Norge.

- Det er et av de bitreste tapene jeg har vært med på. Ikke fordi vi gjorde en veldig god kamp, men vi er bedre enn Albania. Vi gjorde mye riktig, men ballen spratt ikke vår vei. Vi klarte ikke å sette de sjansene vi hadde, det er bittert, sier Drillo til TV 2 like etter kampen.

På spørsmål om hvem som skulle følge målscoreren på frisparket, svarte Drillo:

-Jeg vet ikke nok om det. Det var for så vidt et smart trekk. Vi hang ikke riktig med. Du får høre med Ola og spillerne.

Minimale sjanser Nå avskriver landslagssjefen Norges muligheter til å vinne gruppa.

- Sjansen for å vinne gruppa er minimale, så nå må vi satse på andreplassen, sier Drillo til TV 2.

- Du snakket før kampen om at uflaks er noe av det verste som kan ramme en trener. Føler du det ble en sånn type kamp?

- Ja. Snakket før kampen om at de to tingene som kan gjøre at vi taper, det vil være om vi mangler tæl og innsats. Men det skortet ikke på det. Jeg vil berømme gutta for det. Så er det det andre elementet. Vinner du 6-3 i sjanser, så har du utur hvis du vinner kampen. Men har du 12-2, så vinner du kampen selv med utur. Så gode var vi ikke, sier Drillo til Dagbladet.

Og da spørsmålet om hvordan stemninga i garderoben er, svarte Drillo:

BLUSS PÅ TRIBUNEN:
En rød røykbluss ble fyrt opp under VM-kvalifiseringskampen blandt de albanske supporterne.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
BLUSS PÅ TRIBUNEN: En rød røykbluss ble fyrt opp under VM-kvalifiseringskampen blandt de albanske supporterne. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

-Du kan jo gjette tre ganger.

Snytt for straffe? Kampens første målsjanse kom etter snaut tre minutter. Albanias Hamdi Salihi forsøkte seg med et brassespark fra 10-11 meter - et forsøk som havnet rett i klypene på Rune Almenning Jarstein. 

Noen minutter senere kom Norge seg fint rundt på høyrekanten. Inne foran mål ventet Alexander Søderlund på innlegget fra Ruben Yttergård Jenssen, men Haugesund-spissen gikk i bakken før han fikk avsluttet.

Straffespark mente Søderlund - nei, sa den nederlandske dommeren.

Én sjanse i førsteomgang Etter en litt rotete åpning tok Norge mer tak i kampen, mye fordi albanerne la seg lavt og satset på kontringer. Men selv med et spillemessig overtak maktet ikke Norge å spille seg til en eneste ordentlig målsjanse de første 35 minuttene.

I stedet var det Albania som kom seg til en god mulighet etter 27 minutter. Migjen Basha fikk stå helt umarkert på åtte meters hold, men skuddet gikk utenfor stengene til Jarstein.

Så, etter en drøy halvtime, rullet Norge opp et angrep fra høyre og over til venstre. Der ventet Tarik Elyounoussi, som skøyt via en albaner og like utenfor. Norges største og eneste skikkelige målsjanse de første 45.

De siste ti fram til pausen var preget av spillere som så ut som de helst ville inn i garderoben og varme seg.

Innøvd frispark Andreomgangen startet som den første sluttet - med norsk dominans i banespillet.

Fortsatt var Albania farlige på kontringer, og etter 53 minutter gikk Ervin Bulku overende i en duell med John Arne Riise inne i den norske 16-meteren. Halve Ullevaal (Albania-fansen) ropte på straffespark, men det fikk de ikke, til tross for at reprisen viste at det var kontakt mellom Riise og Bulku.

Norges første mulighet i andreomgang kom etter at timen var spilt på Ullevaal. Da slo Vegard Forren ut til John Arne Riise på venstrekanten. Riise stusset videre til Tarik Elyounoussi, som avsluttet fra drøyt 20 meter, men til side for mål.

Like etter ble Rosenborg-spilleren tatt av banen til fordel for Joshua King.

King markerte seg umiddelbart å lage frisparket som ledet til Albanias 1-0-scoring. Et innøvd albansk trekk havnet hos Hamdi Salihi, som banket ballen på ett touch opp i Rune Almenning Jarsteins venstre kryss.

Kjempesjanse for Moa Salihi var nære ved å doble ledelsen litt senere, da han fikk avsluttet etter å ha mottatt ballen feilvendt inne i Norges 16-meter. Avslutningen gikk derimot utenfor, og havnet opp på tribunen blant de elleville bortesupporterne.

ROPTE PÅ STRAFFESPARK:
 Søderlund mener han ble tatt i denne duellen i den første omgangen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ROPTE PÅ STRAFFESPARK: Søderlund mener han ble tatt i denne duellen i den første omgangen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Etter 74 minutter kom Valon Berisha, som har kosovo-albansk bakgrunn, inn for en svak Alexander Søderlund.

Med et snaut kvarter igjen å spille fikk Moa en kjempesjanse til å utligne. Joshua King vant en hodeduell ute til venstre, og headingen fant Moa i god posisjon. Hannover-spissen maktet derimot ikke å overliste Etrit Berisha i Albania-målet, som sendte ballen ut til corner.

Da klokka viste 88 minutter på Ullevaal hersket det full forvirring på gressmatta. Moa ble felt på vei gjennom, og dommer Kevin Blom ga Andi Lila hans andre gule, og dermed rødt. Albanerne virket å mene at det ikke var Lila som felte Moa, men reprisen fjernet enhver tvil. Frisparket ble dundret i muren av John Arne Riise.

På overtid flikket Brede Hangeland, som var flyttet opp som spiss, ballen til Markus Henriksen foran mål. Henriksen fikk avsluttet, men det ble for svakt. Her kunne og burde Norge ha utlignet, men det endte med 0-1-seier til gjestene fra Albania.

- Andre omgang ble litt oppjaget, på slutten til og med litt panisk. Vi gamblet, fikk litt igjen for vi kjørte fram Brede på slutten i et siste forsøk på å få et mål. Hadde så pass store sjanser i andre omgang at vi burde hatt en goal, sier Drillo til pressen etter kampen.