Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her blir Riise matchvinner for Roma

I nest siste minutt.

FRISPARKSPESIALIST: John Arne Riise har virkelig funnet scoringsformen de siste månedene. Her scorer han i nest siste minutt mot Siena og blir matchvinner. 
AFP PHOTO / FABIO MUZZI
FRISPARKSPESIALIST: John Arne Riise har virkelig funnet scoringsformen de siste månedene. Her scorer han i nest siste minutt mot Siena og blir matchvinner. AFP PHOTO / FABIO MUZZI Vis mer

||| HER kan du se Riise bli matchvinner mot Siena

(Dagbladet.no): John Arne Riise har vist gryende målform i landslagtrøya de siste månedene, med tre frisparkmål på de siste tre kampene.

Nå har han åpenbart greid å overføre scoringsteften til klubblaget.

Riise startet på benken i bortemøtet mot Siena i ettermiddag, men ble byttet inn en halvtime før slutt. Det ble et lykkelig bytte for Romas nyansatte trener, Claudio Ranieri.

Ett minutt før slutt fikk Roma 20 meter fra mål. Riise gjorde slik han har fått for vane, og ga dermed Ranieri en perfekt start på trenerkarrieren i klubben, etter at Luciano Spalletti tok konsekvensen av en elendig sesongstart og gikk av for to uker siden.

- Jeg visste at jeg ikke skulle starte kampen på grunn av  problemer med kneet som jeg fikk tidlig i kampen mot Makedonia og jeg har ikke trent fotball siden den kampen. Men jeg var veldig motivert til å bidra da jeg ble byttet inn, for vi trengte en seier i denne kampen. Da vi fikk frisparket var det litt diskusjon blant oss spillere om hvem som skulle skyte, og det var deilig at jeg fikk muligheten, fordi jeg hadde en god følelse, skriver Riise i en tekstmelding via sin rådgiver Jan Kvalheim.

Nok en kanon

Målet minnet på mange måter om de han har scoret for Norge den siste tiden: Ikke fryktelig velplassert, men så hardt at keeper ikke greide å slå ballen unna. Riise ble overfalt av jublende lagkamerater - for etter å ha åpnet sesongen med to tap på rappen var en trepoenger en ren nødvendighet for et lag som tar mål av seg å kjempe i toppen.

- Følelsen av å se den ballen gå i goalen var herlig og det ble noen ville jubelscener - som beviste hvor viktig denne seieren var for AS Roma. Dette var viktig for oss spillere og selvsagt også for Ranieri. Jeg har ikke hatt så mange dager sammen med ham på grunn av landskampene, men inntrykket mitt hittil er meget bra og alle spillerne virker veldig fornøyde - så dette lover bra for framtida, forteller Riise.

Det begynte imidlertid dårlig for Roma, som lå under 0-1 til pause etter scoring av Massimo Maccarone. Philippe Mexes utlikntet med snaue 20 minutter igjen å spille, før Riise altså sørget for ellevill Roma-glede med sin matchvinnerscoring i det 89. minutt.

- Langt unna Beckham

Da Dagbladet etter frisparkmålet mot Makedonia på onsdag spurte om han nå begynner å nærme seg forbildet David Beckham, ristet Riise bare på hodet.

- Med meg er det bare fart og styrke, mens han har mer teknikk og skrur ballen rundt muren. Selv om jeg gjorde det i dag, er det ikke det jeg er mest kjent for. Han vil alltid være mitt forbilde, og han vil alltid ligge langt foran meg, fastslo Roma-proffen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling