Her blir Ronny VM-klar

KØBENHAVN (Dagbladet): To og en halv time før kampstart i Parken spaserte Alex Ferguson rolig inn på rom 1701 på Hotel Scandinavia og satte seg i sofaen til Drillo. Der ble han sittende i en halvtime og snakke om Manchester United, Drillos, Skottland og - ikke minst - Ronny Johnsen.

Før det - i resepsjonen - tok United-manageren en kopp kaffe sammen med Ronny Johnsen og agentene Rune Hauge og Frank Mathisen. Og - der fikk han beskjed om følgende:

- Ronny sier han har vondt, sier Alex Ferguson til Dagbladet. - I morgen reiser han hjem til Manchester og fredag blir han undersøkt av vår egen lege. Og så får vi se hva som skjer.

- Jeg kan ikke si noe mer før Ronny har vært hos legen.

- Vil du bruke Ronny i ligainnspurten hvis det er muligheter for at han kan spille. Det er jo ikke din jobb å gjøre Norge en tjeneste?

- Det er riktig - min jobb er å gjøre det som er best for Ronny. Og det kan jeg altså ikke svare på nå. Men jeg ønsker selvfølgelig at Ronny skal spille VM.

Drillo beroliget

- Jeg fikk det samme inntrykket, sier Drillo. - Alex Ferguson virket åpen og er helt på høyde med det vi mener når det gjelder Ronnys situasjon. Og derfor hadde vi en veldig ålreit samtale.

- Det var en prat mellom to folk som liker å snakke om fotball.

TV-jobben for skotsk fjernsyn vil sende Alex Ferguson rundt til alle Skottlands VM-motstandere. Da Drillos var i Belgia for en måned siden var United-manageren hos brassene i Tyskland. Og når England møter Marokko 27. mai vil han være på plass i Casablanca.

TV-programmet går på lufta 8. juni - to dager før VM-åpningen.

Ingen spiontur

- Jeg er ikke på jobb for det skotske fotballforbundet, presiserer Alex Ferguson. Det virker som om han vet at det lukter fotball-spionasje av hele opplegget. Men han TV-brukes fordi han har biffer til å åpne dører som normalt vil være lukket.

Som den til Drillos hotellrom - rett før en landskamp.

- Det eneste jeg gjør er å lage et program om fotball, sier Alex Ferguson.

Og;

- Akkurat nå har jeg hatt en fin prat med Mr. Olsen.

Men;

Skottlands VM-motstandere skal også analyseres av Alex Ferguson. Sammen med landslagstrener Craig Brown skal han finsikte det skottene står overfor i VM. Men akkurat det bekymrer ikke Drillo nevneverdig.

Han har jo ikke noe å skjule.

- Vi er kanskje verdens mest forutsigbare fotballag, sier Drillo. - Det kan være en styrke det også.

Lurt av
Bohinen

Alex Ferguson omtaler alltid United-spillerne som «my players» - mine spillere. Og han er alltid bekymret når han ikke har den hele og fulle mannskapskontrollen kontrollen rundt treningsfeltet The Cliff og Old Trafford. Og derfor var han oppriktig ute av seg på grunn av Ronny Johnsens meniskskade da han troppet opp på det norske spillerhotellet. Og hvordan sto det til med Henning Berg?

Det siste hjalp en ferierende Lars Bohinen til med da han plutselig kom inn i den heisen Ferguson sto i på vei ned fra Drillos rom.

- Har du snakket med Henning, spurte Ferguson.

- Ja, jeg kommer fra rommet hans nå - jeg har akkurat hentet noen billetter. Han sitter der inne og hoster, svarte Lars.

- Hoster????, kom det hardt fra Ferguson.

Akkurat som ei hønemor.