Her blir Salim spiddet av spydet

Pitkämäkis spyd kom ut av kurs og traff Salim Sdiri i siden. - Jeg fikk en kvalm følelse, sier vinner Thorkildsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Midt under gårsdagens (fredag den 13. ...) Golden League-stevne i Roma skjedde plutselig det utenkelige:

Tero Pitkämäki skled i tilløpet og spydet hans kom helt ut av kurs. Publikum gispet da en person som sto og slappet av ved lengdegropa, ble truffet i siden av spydet.

- Jeg fikk en kvalm følelse, og det var ikke så gøy å kaste etter noe sånt, sier Andreas Thorkildsen til NRK.

25-åringen hadde da allerede kastet til ny årsbeste, og han vant kveldens stevne, men det druknet helt i den utenomsportslige dramatikken.

Salim Sdiri

Den uheldige mannen, den franske lengdehopperen Salim Sdiri, satt med ryggen til og reagerte bare ved å skjære grimaser da spydet rammet ham skrått bakfra.

Finske Pitkämäki så hva som skjedde, og han gjemte hodet sitt i hendene.

Ambulanser kom raskt ut på banen, og mannen var ved bevissthet da han ble fraktet bort.

Her blir Salim spiddet av spydet

- Han ble truffet til høyre, men han er ved bevissthet. Foreløpig vet vi ikke hvor dypt spydet gikk eller hvor alvorlig skaden er, sa Giuseppe Fischetto, medisinsk ansvarlig i det italienske friidrettsforbundet, til Reuters.

Seinere er det blitt klart at Sdiri sannsynligvis slipper relativt heldig fra den stygge ulykken.

Spydkonkurransen, som altså ble vunnet av Andreas Thorkildsen (ny årsbeste: 88,36 meter i første kast), holdt fram etter ulykken.

Andreas Thorkildsen vant

Pitkämäki fortsatte også, men tydelig preget. I sitt første kast etter sleivkastet fikk han bare opp 81,44 meter.

Dermed kan uhellet også ha bidratt til at han kastet seg ut av konkurransen om sammenlagtseieren i Golden League.

Også ved tidligere anledninger har personer blitt truffet av spyd, men da stor sett inne i sektoren hvor spydene skal lande.

Under Bislett Games i 1994 ble spyddommer Håkon Lund truffet i arma av finske Jahu Laukannens spyd.

- IKKE LIVSTRUENDE: De første rapportene går på at lengdehopperen Salim Sdiri ikke er veldig hardt skadd, men han skal nå gjennom videre undersøkelser for forhåpentligvis å fastslå at han kommer godt fra ulykken. Foto: TV4
- IKKE LIVSTRUENDE: De første rapportene går på at lengdehopperen Salim Sdiri ikke er veldig hardt skadd, men han skal nå gjennom videre undersøkelser for forhåpentligvis å fastslå at han kommer godt fra ulykken. Foto: TV4 Vis mer

I fjor ble en funksjonær truffet i hodet under midtnorsk ungdomsmatch i Levanger. Samme år fikk den brasilianske funksjonæren Lia Mara Lourenco et spyd tvers gjennom foten. 

Også i januar i år fikk vi et eksempel på at spyd opprinnelig er et våpen. OL-vinner Roman Sebrle var da 20 centimeter fra døden på trening.

Her blir Salim spiddet av spydet
UHELDIG: Den finske spydkasteren Tero Pitkämäki skled og kastet spydet langt ut av sektoren det egentlig skal lande i. Der traff det en fransk lengdehopper i siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer