Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk-VM Carlsen - Karjakin

Her blir sjakkeksperten lamslått av Carlsen: - Utrolig uforsvarlig

Magnus Carlsen kunne reddet remis gang på gang, men ble felt av sitt eget overmot, ifølge GM Daniel King.

- UFORSVARLIG AV CARLSEN: GM Daniel King er ikke nådig i sin analyse av Magnus Carlsens åttende parti i VM-kampen mot Sergej Karjakin. Video: Daniel King / PowerPlayChess Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Magnus Carlsen var langt nede etter nattas sviende nederlag i VM-kampen mot Sergej Karjakin.

Russeren ble sittende alene på pressekonferansen og hva den regjerende verdensmesteren tenker om partiet er det derfor ingen som vet. Boikotten av pressekonferansen kan bli en dyr affære for Carlsen, men er neppe det som irriterer ham mest på dagens hviledag.

Se analysen av partiet i videoen øverst i saken!

Etter sju strake remis var det åpenbart at Magnus Carlsen - med de hvite brikkene - satte alt på seier. I et uoversiktlig mellomspill der både han selv og Karjakin var i tidstrøbbel, kompliserte og kompliserte Carlsen posisjonen i håp om å presse fram feil fra russeren.

«Være-eller ikke være»

I stedet var det han selv som gjorde de største feilene, mens Karjakin hele tida virket fornøyd med remis og spilte logiske og trygge trekk. Ironisk nok var det kanskje nettopp det som ga ham seieren.

Spesielt Carlsens avgjørelse om å spille 35. c5 får sjakkekspert GM Daniel King til å steile.

- Dette er et uforsvarlig trekk! Det er «et være-eller ikke være»-trekk som hører hjemme i et lynsjakkparti, nærmest roper King mens han himler med øynene. King viser en rekke trekk som kunne stabilisert Carlsens posisjon og sikret en remis.

Misset remis - gang på gang

Men det slutter ikke der. Etter at Carlsen - takket være en bukk fra Karjakin - redder en remisposisjon ut av tidsnøden, gir ikke nordmannen seg i jakten på seier. Carlsen har «fanget» svarts konge med dronningen og har gode muligheter til å tvinge fram en «evig sjakk», som gir remis.

- Carlsen kunne spilt 44. Qg6 med veldig gode remissjanser. I stedet spiller han 44. Qc6! Da jeg så partiet direkte, trodde jeg først Carlsen var modig. Kanskje kan hvit plukke opp en bonde til og vinne partiet? sier King i analysen.

Men Karjakin fant et elegant forsvar med dronningen. Derfra og inn var det ren tortur for Carlsen.

FORLOT PRESSEKONFERANSEN: Regjerende verdensmester Magnus Carlsen kjempet seg gjennom et tøft parti mot den russiske utfordreren Sergej Karjakin, og tapte. - Jeg gidder ikke å sitte her og vente på ham, sa Carlsen om Karjakin. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!