Her blir sjokktapet et faktum

Barcelona måtte gi tapt på hjemmebane etter tabbe.

Atlético Madrid vant enkelt 3-0 over Almería lørdag.

Dermed tok de inn tre poeng på Barcelona som gikk på et overraskende hjemmetap mot Málaga.

Allerede da en halvtime var spilt, hadde hjemmepublikummet jublet for tre scoringer på Vicente Calderón i Madrid. Og det var Atléticos toppscorere som sto for underholdningen.

Mario Mandzukic gjorde 1-0 på straffe da et snaut kvarter var spilt, før kroaten valgte å tre inn i hovmesterrollen ved de to neste scoringene. Begge ganger var det Antoine Griezmann som var eksekutør, og franskmannen er med det oppe i 14 scoringer i La Liga.
Skuffet Enrique Med 3-0-seieren kunne Atlético Madrid innkassere tre poeng. Dermed er de helt i ryggen på Barcelona på tabellen.

Katalanerne snublet nemlig hjemme mot Málaga tidligere lørdag. Bortelaget vant 1-0, og dermed skiller det tre poeng fra Atlético Madrid på 3.-plass og opp til Barcelona på 2.-plass. Real Madrid er ett poeng foran Barca med en kamp mindre spilt.

— Det vil være feil å peke ut enkeltspillere, spesielt etter et tap. Laget var ikke på det nødvendige nivået, slik er det bare, sa Barcelona-trener Luis Enrique etter kampen.Før lørdagens La Liga-runde sto Barcelona med elleve strake seirer i alle turneringer.

Men det var inntil Málaga kom på besøk på Camp Nou.

Real Madrid kan rykke Det var Dani Alves som slurvet med et tilbakespill etter bare sju minutter. Den løse pasningen tilbake gjorde at keeper Claudio Bravo havnet på halvdistanse. Da var Juanmi våken og snappet opp ballen. Han fikk så små problemer med å legge ballen i det tomme buret.Det ble kampens eneste scoring og bortelaget holdt unna mot Luis Suárez, Neymar og Lionel Messi resten av oppgjøret.

Messi sto med utrolige 13 mål på sine seks siste hjemmekamper La Liga, men klarte altså ikke å utvide scoringsrekken.Real Madrid har med Barcelonas feilsteg mulighet til å legge inn et lite rykk i toppen av tabellen. De hvitkledde møter bunnlaget Elche søndag kveld.

Barcelona må på sin side rette blikket mot England og mesterligaen. Førstkommende tirsdag møter de Manchester City i turneringens åttedelsfinale.Barcelona kunne tatt seg til topps i La Liga, men snublet hjemme og tapte 0-1 mot Málaga lørdag.

(NTB)