Her blir sprangrytteren drept

Kim Hyung-chil fikk hesten over seg.

Kim Hyung-chil fra Sør-Korea døde da han falt av hesten under en konkurranse i Asia-lekene i Doha i Qatar torsdag.

Det er første gang en utøver har omkommet i lekenes 55-årige historie.

47 år gamle Kim falt av hesten på et forholdsvis enkelt 1,5 meter høyt hinder under sprangridningskonkurransen, men han fikk hesten over seg i fallet. Han pådro seg alvorlige skader i hode, nakke og bryst og ble straks kjørt til sykehus. Han døde imidlertid kort tid etter ankomst.

På grunn av mye regn var banen svært tung, og forholdene var veldig vanskelige for hester og ryttere.

– På grunn av regnet misset hesten hoppet på det 8. hinderet av banen, sa presidenten i den sørkoreanske olympiske komité, Kim Jung-kil.

Den sørkoreanske delegasjonen hevdet også at det tette programmet i sprangridning kan ha vært en medvirkende årsak til dødsfallet i Doha, i tillegg til de elendige baneforholdene.

Christopher Hodson, president i det internasjonale sprangridningsforbundet, sa at ulykken vil bli etterforsket og nektet å kommentere årsaken til at hesten misset hoppet. Men han la til at banen var i forsvarlig stand.

(ANB)

DØDE Over et 1,5 meter høyt hinder falt Kim Hyung-chil av hesten, og ble påført store skader i hode, nakke og bryst som han senere døde av. Foto: AP
DØDE Over et 1,5 meter høyt hinder falt Kim Hyung-chil av hesten, og ble påført store skader i hode, nakke og bryst som han senere døde av. Foto: AP Vis mer