Her blir Steve symbolet på forbannelsen. I 13 år har han vært hatet av alle

Nå kan han endelig slippe jubelen løs.

HATOBJEKT: Etter at han forstyrret Moises Alou under den skjebnesvangre kampen i 2003, har Steve Bartman vært et hatobjekt for mange Cubs-tilhengere. Foto: NTB Scanpix
HATOBJEKT: Etter at han forstyrret Moises Alou under den skjebnesvangre kampen i 2003, har Steve Bartman vært et hatobjekt for mange Cubs-tilhengere. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Natt til i går ble det som i amerikansk idrett har blitt sett på som en 108 år gammel forbannelse brutt da Chicago Cubs omsider sikret seg «verdensserien» i baseball.

Jubelscenene fra millionbyen har vært mange, men få har nok vært like glade det siste døgnet som Steve Bartman (39).

For 13 år siden ble nemlig Bartman helt ufrivillig en stor del av klubbens årelange ørkenvandring uten titler.

Oktober 2003

Vi skrur tiden tilbake til en oktoberkveld i 2003. På Cubs' hjemmebane Wrigley Field har vertene startet sterkt mot Florida Marlins. De leder allerede 3-2 i kamper, og med seier vil de være klare for finalen.

Bartman, som har fulgt laget tett i en årrekke, har orkesterplass, og har allerede sett laget sitt ta ledelsen 3-0. Så skjer det som skal endre livet hans på mange måter.

En lang ball kommer i retning Bartman, og i sin jakt på å fange ballen ser han ikke at Cubs-spilleren Moises Alou også jager den.

Det hele ender med at Bartman forstyrrer Alou, og på et øyeblikk snur alt. Ballen går i bakken og Marlins ender ikke bare med å vinne kampen 8-3, de vinner også den siste og avgjørende kampen og snapper med det finalebilletten.

Bartman ble symbolet på nok en fiasko for Cubs, og hatet av mange. Den kvelden måtte vaktene eskortere ham ut av arenaen.

Men nå har han omsider fått oppreisning.

Vil ikke forstyrre paraden

Bartman har ikke selv vært mye i offentlighetens søkelys, men en venn av ham har kommet med uttalelser i forbindelse med den lenge etterlengtede seieren.

- Steves mål har bare vært å få et normalt liv igjen, og det at vi fortsatt snakker om dette 13 år senere kan ikke beskrives som noe annet en bisarrt, sier Frank Murtha til CNN.

UTROLIG HISTORIE: I skoleårboka skrev Michael Lee at favorittlaget i baseball skulle vinne World Series i 2016. Det var i 1993. Allerede for noen uker siden begynte bildet av Sammy Lee å gå viralt da en bruker ved navn Thomas J. Dale la det ut på Twitter. Video: CNN Vis mer

Etter seieren har det vært mye snakk i sosiale medier om hvordan Bartman omsider kan komme ut av sitt skjul, og en journalist i lokalavisa Chicago Tribune har gått så langt som å oppfordre til en Steve Bartman-dag.

Murtha vil ikke avsløre om Bartman har vært tilbake på Wrigley Field i løpet av det 13 årene, og det er lite som tyder på at han kommer til å ta del i den offisielle feiringen.

- Vi har ingen intensjoner om å forstyrre seiersparaden. Steve og jeg har snakket om at dersom Cubs skulle vinne, ville han ikke være noen distraksjon i forhold til den prestasjon som spillerne og laget har levert, sier Murtha til USA Today.