Her blir Sturridge helt, men Southampton motbeviste kritikerne

- De fikk oss til å jobbe veldig hardt for seieren.

AVGJORDE: Daniel Sturridge styrte inn 2-1 bare 12 minutter før full tid. Foto: Scanpix
AVGJORDE: Daniel Sturridge styrte inn 2-1 bare 12 minutter før full tid. Foto: ScanpixVis mer

• Liverpool - Southampton 2-1

(Dagbladet): I 78 minutter var Daniel Sturridge (24) bare en skygge av seg selv. Lite minnet om taktene fra forrige sesong da superspissen bøttet inn med mål.

Det var helt til 24-åringen fikk kampens største sjanse: Med bare Southampton-keeper Fraser Forster imellom seg og målet, styrte Sturridge sikkert inn 2-1.

- De fikk oss til å jobbe veldig hardt for denne seieren. Den første kampen er alltid vanskelig. Tempoet var veldig høyt. Til slutt fikk vi resultatet vi ønsket. Det er alt som betyr noe, sier Sturridge i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

Jublet som besatt Lettelsen over den seine scorignen hans var enorm. Det var tydelig å se i ansiktene til både Sturridge og lagkameratene hans, men ikke minst hos Brendan Rodgers.

Liverpool-manageren jublet hemningløst og uttrykte gleden med å vise en knyttet neve til fansen.

Etter å ha brukt hundrevis av millioner kroner på åtte spillerkjøp i løpet av sommeren, tok laget et langt steg mot tre poeng og en perfekt ligastart.

Uhyre nær 2-2 Det var likevel ikke over helt enda, for Ronald Koemans nykomponerte mannskap hadde ingen planer om å la seg knekke av det seine baklengsmålet.

Høyre back Nathaniel Clyne hadde allerede vist at Southampton kunne komme tilbake fra underlege en gang tidligere i kampen, da han sto for kampens vakreste scoring.

Bare fire minutter før full tid fikk Morgan Schneiderlin og 125-millionersmannen Shane Long hver sin gedigne mulighet til å gjøre det nok engang.

Dessverre for «The Saints» smalt førstnevntes skudd i tverrliggeren, mens debutanten Long nikket returen på uforklarlig vis til side for en utspilt Simon Mignolet i Liverpool-buret.

- 2. omgangen var enestående. Jeg synes vi fortjente noe fra denne kampen, sier tidligere Southampton-spiller Claus Lundekvam i TV 2-studioet.

Perlescoringer Det var en tett og jevn kamp publikum fikk servert, hvor Raheem Sterling sendte Liverpool i ledelsen etter 23 minutter.

19-åringen startet på et smart løp og fikk en utsøkt vektet ball servert av midtbanespiller Jordan Henderson.

- Det er den perfekte måten å starte på. Det var en nydelig ball fra Jordan. Det var bare for meg å sette den inn, sier Sterling.

Sammen med Luis Suárez og nevnte Sturridge var Sterling én av tre dødelige «S-er» forrige sesong. I dag viste de to sistnevnte at partnerskapet dem imellom i aller høyeste grad er inntakt.

- Vi har en god kjemi. Vi ønsker å få det beste ut av hverandre. Jeg er storebroren av oss, sier Sturridge og ler.

Spissen er inneforstått med at det hviler mye ansvar på han og Sterlings skuldre etter at Suárez forsvant til Barcelona for 700 millioner kroner.

- Med oss to og spillerne manageren har hentet inn, er vi sterkere. Luis er selvfølgelig en fantastisk spiller, men vi skal klare oss uten ham, sier Sturridge.