HEST ER BEST: Johnny Hoogerland gjorde et tappert forsøk, men gikk tapende ut av duellen med Nederlands raskeste hest. Foto:   AFP PHOTO/ ANP/ MARCEL ANTONISSE
HEST ER BEST: Johnny Hoogerland gjorde et tappert forsøk, men gikk tapende ut av duellen med Nederlands raskeste hest. Foto: AFP PHOTO/ ANP/ MARCEL ANTONISSEVis mer

Her blir toppsyklisten travet i senk

Piggtrådoffer Hoogerland møtte overmakten. Se video.

(Dagbladet): Den nederlandske proffsyklisten Jonny Hoogerland har fått et rykte som en av sykkelsportens virkelige jernmenn, etter det redselsfulle møtet med et piggtrådgjerde under sommerens Tour de France.

Til tross for dype kutt i begge bein greide Hoogerland å ta seg til mål, der han gråtende mottok klatretrøya før han ble lappet sammen med 33 sting på nærmeste sykehus.

I et slikt perspektiv var det neppe særlig skremmende å måle krefter med Nederlands raskeste travhest, Unforgettable, i et showløp lørdag.

Men Hoogerland ville nok trengt den grønne poengtrøya for å gå seirende ut av duellen.

Riktignok vant han det første av tre heat over 300 meter med noen få centimeter, men til tross for fordelen av innersving ble hestenes svar på Mark Cavendish for sterk til slutt.

Med 62-åringen Arnold Mollema i sulkyen var Unforgettable utilnærmelig i duell nummer to, før han vant med et hestehode i den tredje og avgjørende runden.

- Neste år tar jeg sykkelen og Johnny sulkyen, fleiper Mollema til nettstedet probeereenkrant.nl.

Hoogerland peker på at vinneren har evnen til å være hest når det gjelder.

- Unforgettable har aldri løpt raskere, sier han.