Her blir United-talentet kvestet

Ferguson raste på sidelinja.

• Se taklingen HER (1:20 ut i klippet)

(Dagbladet.no): Cristiano Ronaldo var tilbake på scoringslista, Ryan Giggs viste glimt av gammel storhet og unggutta briljerte.

Sir Alex Ferguson gledet seg likevel ikke nevneverdig etter Manchester Uniteds ligacupseier mot Middlesbrough i går kveld.

Årsaken var Emanuel Pogatetz\' voldsomme takling på 19 år gamle Rodrigo Possebon, som kastet en skygge over det som ellers ville blitt en fin kveld for skotten.

I en fifty-fifty-duell kastet Boro-stopperen seg inn med stor kraft, traff ballen med det ene beinet, før han snittet opp leggen til brasilianeren med det andre.

Ferguson freste

«Han er definitivt først på ballen, han er distinkt, han treffer. Possebon i bakkant», mente SportN-kommentator Thor Eggen.

Dommeren var derimot ikke i tvil om at taklingen kvalifiserte til direkte rødt kort.

GRISETAKLING: Her flyr Emanuel Pogatetz inn i leggen til Rodrigo Possebon. Uniteds 19 år gamle brasilianer ble liggende på banen i nærmere seks minutter med et åpent sår, før han ble båret av banen. Pogatetz fikk direkte rødt kort. Foto: AP
GRISETAKLING: Her flyr Emanuel Pogatetz inn i leggen til Rodrigo Possebon. Uniteds 19 år gamle brasilianer ble liggende på banen i nærmere seks minutter med et åpent sår, før han ble båret av banen. Pogatetz fikk direkte rødt kort. Foto: AP Vis mer

Possebon ble liggende med et åpent sår i beinet, og det tok nærmere seks minutter før han ble båret av banen, med det som kan være et beinbrudd.

På sidelinja sto en illsint Ferguson, som ble mektig provosert av at Middlesbrough protesterte mot utvisningen.

- Det som opprører meg med slike taklinger, er at motstanderen alltid hevder at han ikke har gjort noe galt. Han (Pogatetz) skulle bare ha gått av banen. I tillegg har du benken deres, som skriker at det ikke var noen utvisning, og at han ikke har gjort noe galt, sier United-manageren ifølge PA.

Men gjør et unntak for Boro-manager Gareth Southgate.

- Han håndterte i det minste situasjonen meget godt. Han ba om unnskyldning, og forsto alvoret. Det var en helt fryktelig takling.

- Vi kan ikke klage

Southgate unnlot å ta Pogatetz eller «hylekoret» på benken i forsvar etter kampen.

- Det var et par av gutta på benken som delte ikke min oppfatning, men det er ryddet opp i nå. Vi kan ikke klage på avgjørelsen. Det er vanskelig å vite hvorfor det skjedde. Han (Pogatetz) gjorde en uvanlig feil, for han har skjerpet disiplinen sin de siste to årene, sier han.

Her blir United-talentet kvestet

Stillingen var 1-1 da Possebon ble kvestet, og Boro hang godt med på notene. Men da kampen omsider ble satt i gang igjen satte United inn et ekstra gir og avgjorde til sin fordel.

Men Possebon blir neppe å se igjen på banen med det første.

- Jeg har sett et par repriser, men jeg vil ikke se det igjen, for å være ærlig. Det var bare fryktelig, sier Ferguson til manutd.com.

<B>FRYKTER BEINBRUDD:</B> Rodrigo Possebon kan være ute i lang tid etter taklingen.
<B>PROTESTERTE HEFTIG:</B> - Han (Pogatetz) skulle bare ha gått av banen, mente Ferguson.
<B>FERGUSON ROSTE SOUTHGATE:</B> United-manageren mente Gareth Southgate var den eneste på Boro-benken som oppførte seg verdig da Possebon ble kvestet.