Her blir Vålerengas skadeproblem enda større

Luton Shelton haltet av trening i dag.

50 PROSENT: Luton Shelton anslår selv at det er 50 prosent sjanse for at han blir spilleklar til lørdagens kamp mot Viking. Han måtte støttes av banen med en strekkliknende skade på innsiden av låret under dagens trening. Foto: Sigbjørn Strand
50 PROSENT: Luton Shelton anslår selv at det er 50 prosent sjanse for at han blir spilleklar til lørdagens kamp mot Viking. Han måtte støttes av banen med en strekkliknende skade på innsiden av låret under dagens trening. Foto: Sigbjørn StrandVis mer

VALLHALL (Dagbladet): Mot slutten av dagens trening måtte Luton Shelton hjelpes av banen i Vallhall med det som kan være en strekk helt øverst i låret.

Det kommer særdeles ubeleilig to dager før Vålerenga møter en av de andre forhåndsfavorittene Viking i første serierunde i Stavanger på lørdag.

- Jeg har ganske vondt. Vi må teste det i morgen for å se om jeg er i stand til å trene da, sier Shelton til Dagbladet.

- Dårlig timing Den lynraske jamaicaneren halter fortsatt etter en dusj og behandling i garderoben, og er spent på om det blir kamp på ham om to dager.

- Jeg tipper det er 50 prosent sjanse for at jeg kan spille. Dette var dårlig timing, sier han.

For Vålerenga har allerede nok skadetrøbbel i angrep. Yssouf Koné er fortsatt ikke i trening etter at han ankom klubben med en skade.

Stortalentet Sidoine Oussou tråkket over mot Lillestrøm, og trente ikke i dag. Mohammed Fellah er tilbake i trening, men er et godt stykke unna toppformen etter flere måneder med alternativ trening.

- Dette kom veldig ubeleilig, sier kaptein Kristofer Hæstad til Dagbladet.

Doffen fryktet først at det var en lyskestrekk som rammet Shelton, men skaden sitter like under lysken - noe som sannsynligvis er en fordel med tanke på å bli raskt klar igjen.

Nilsen på topp På dagens trening ble unge Håvard Nielsen (17) brukt sammen med Morten Berre som spiss da Martin Andresen drillet det som liknet en førsteoppstilling mot reserver og juniorer.

- Det var artig, det. Det kan hende jeg faktisk skal starte mot Viking. Hvis jeg får det, er det veldig spennende og en sjanse jeg skal prøve å ta godt vare på, sier Nilsen.

Han scoret to av Vålerengas mål da de slo Follo 5-0 i generalprøven sist helg.

Koné nærmer seg Tidligere Rosenborg-spiller Yssouf Koné må fortsatt vente litt på comebacket i Tippeligaen.

- Jeg regner med å være tilbake i full trening om 10 til 14 dager. Jeg må bare ta det rolig. Jeg håper å få spille så snart som mulig, sier Koné til Dagbladet.

Mohammed Fellah er usikker på om han får slippe til allerede på lørdag.

- Det blir Martin som avgjør det. Men jeg føler jeg kan bidra med et innhopp, sier han.

Han har brukt vinteren på alternativ trening, og har slett ikke hatt det morsomt.

- Det har blitt mye svømming og sykling. Det er ikke noe for meg, sier den lille teknikeren.

Keeper-smell Også keeper Lars Hirschfeld haltet av banen under dagens trening etter en smell i kneet. Etter litt nedkjøling med is, var han tilbake og sto et par minutter på skuddtreningen før han igjen gikk i garderoben.

Men kanadieren garanterer at det ikke er noen fare for kampen på lørdag.

- Just another day at the office, sier han.

- Om Lars ikke spiller er han ei kjerring, fleiper kaptein Kristofer Hæstad.

Godt det er nesten et år til 8. mars, Doffen.

MÅTTE HA IS: Keeper Lars Hirschfeld fikk et spark i kneet etter at han på akrobatisk vis forsøkte å brassesparke vekk et tilbakespill fra målstreken. Men etter å ha iset ned skaden meldte han seg klar til kamp lørdag. Foto: Sigbjørn Strand
MÅTTE HA IS: Keeper Lars Hirschfeld fikk et spark i kneet etter at han på akrobatisk vis forsøkte å brassesparke vekk et tilbakespill fra målstreken. Men etter å ha iset ned skaden meldte han seg klar til kamp lørdag. Foto: Sigbjørn Strand Vis mer