Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Virgil van Dijk ble matchvinner i sin første Liverpool-kamp

Her blir van Dijk matchvinner i Liverpool-debuten

Liverpool slo byrival Everton og er videre i FA-cupen takket være Virgil van Dijk.

DRØMMEDEBUT: Virgil van Dijk kunne ikke fått en bedre start som Liverpool-spiller. Foto: REUTERS/Phil Noble
DRØMMEDEBUT: Virgil van Dijk kunne ikke fått en bedre start som Liverpool-spiller. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Everton 2-1
Manchester United - Derby 2-0

(Dagbladet): Det var et par gode kamper i FA-cupen fredag kveld.

I Liverpool var det duket for derby mellom Liverpool og Everton på Anfield. Det ble en kamp med høy temperatur. Det så lenge ut til å gå mot uavgjort, før nysigneringen Virgil van Dijk dukket opp:

Corneren ble slått inn foran mål. Van Dijk stanget ballen i mål. Liverpool sikret avansement.

- For en kveld! Det var helt fortjent. Det føltes utrolig å være der ute, målet var veldig spesielt for meg, sier hovedpersonen selv til BBC.

Han fortsetter:

- Å spille på Anfield er en drøm for envher spiller. Å score et mål er enda mer spesielt.

Temperatur

DER SITTER'N: James Milner var sikker fra straffemerket. Foto: Reuters/Carl Recine
DER SITTER'N: James Milner var sikker fra straffemerket. Foto: Reuters/Carl Recine Vis mer

van Dijk fikk sjansen fra start mot Everton på Anfield fredag kveld. Nederlenderen kom fra Southampton som den dyreste forsvarsspilleren noensinne.

Verken Mohamed Salah eller Philippe Coutinho var derimot i troppen.

Det var stor temperatur i Liverpool-derbyet i løpet av første halvdel. Det hjalp selvfølgelig ikke at Liverpool så ut til å få et noe billig straffespark.

Adam Lallana ble holdt i det han vendte rundt og inn i 16-meteren. Fra 11-metersmerket var James Milner sikker, og rødtrøyene tok ledelsen.

Nysigneringen ble helten

Nysigneringen van Dijk var også involvert i angrep. Etter en drøy times spill hadde han pannebrasken på ballen i et forsøk som ble reddet av keeper Jordan Pickford.

Men Everton hadde ingen intensjoner om å gi seg. Idet kampen nærmet seg 70 spilte minutter, kom de blå på en kontring. Mason Holgate satte fart, og spilte ballen tvers over til Phil Jagielka. Han vendte så rundt og la ballen til rette for Gylfi Sigurdsson, som banket til og i mål.

Det så ut til å gå mot omkamp, men fem minutter før slutt dukket ingen ringere enn nysigneringen van Dijk opp og sikret Liverpool-seier.

Et hjørnespark ble slått inn i boksen, der van Dijk raget høyest og stanget ballen i nettet.

Stanget imot

Ikke overraskende hadde Manchester United et solid grep om Championship-klubben Derby innledningsvis. Men Derby klarte å holde unna.

I andre omgang fikk Romelu Lukaku komme på banen for første gang siden han ble båret av banen i romjula etter en hodesmell.

United fortsatte å presse og presse. Både Paul Pogba og Marcus Rashford forsøkte seg flere ganger, og tjue minutter før slutt skjøt Rashford i stolpen.

SCORET: Jesse Lingard. Foto: AFP PHOTO / Lindsey PARNABY
SCORET: Jesse Lingard. Foto: AFP PHOTO / Lindsey PARNABY Vis mer

Og etter at Lukaku senere hadde et skudd i stolpen, var det nærmest utrolig at de røde djevlene ikke hadde klart å score.

Ti minutter før slutt satt den endelig. Det var Jesse Lingard som tok ansvar og rett og slett banket til fra 16 meter. Den satt i krysset - en lekker scoring.

Senere la også Romelu Lukaku på til 2-0 etter en kontring der han kombinerte fint med Anthony Martial. Belgieren var kanonsikker i avslutningen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!