Her blir VM ødelagt i første hekk

Hans Olav Uldal på trynet ut av konkurransen.

Et realt mageplask på 110 meter hekk gjorde at Hans Olav Uldal endte helt sist i tikampen i Osaka.

Også foruten det ulykksalige mageplasket over den første hekken lørdag morgen, presterte han en tikamp langt under pari. Målet var over 8000 poeng og ny personlig rekord. Han endte på 6698 poeng.

– Jeg har slitt med skade og ikke fått trent skikkelig kvalitetstrening på sju uker. Det har gjort at jeg har bommet fullstendig på formen til dette mesterskapet. Det har i hvert fall ikke vært min tikamp, sa Hans Olav Uldal til NTB lørdag kveld.

Starter OL-forberedelsene nå

Han var selvsagt veldig skuffet, men selv ikke etter mageplasket på korthekken vurderte han å gi seg.

– For tre år siden snublet jeg i hekken i USA. Da trakk jeg meg, men fikk så mye kjeft av treneren min at jeg ikke tenkte på å gi meg nå, fortalte han.

– Trolig kutter jeg sesongen nå, for å starte forberedelsene til OL i Beijing. Dersom jeg ikke får klaff neste sesong, kommer jeg nok til å tenke over om jeg skal fortsette med dette, sa Uldal til NTB på vei ut av VM-stadion i Osaka.

Uldal hadde denne serien i VM: 11,21/100 m, 6,93/lengde, 13,65/kule, 1,82/høyde, 50,70/400 m, 27,24/110 m hekk, 45,31/diskos, 4,50/stav, 61,63/spyd, 4.44,91/1500 m.

SNUBLET: Hans Olav Uldal kom seg ikke over den første hekken, og dermed var konkurransen ødelagt. Han vil likevel fullføre VM i tikamp, for å prøve å få noen gode resultater i de siste øvelsene. Foto: AP
SNUBLET: Hans Olav Uldal kom seg ikke over den første hekken, og dermed var konkurransen ødelagt. Han vil likevel fullføre VM i tikamp, for å prøve å få noen gode resultater i de siste øvelsene. Foto: AP Vis mer

Tsjekkiske Roman Sebrle ble, ikke overraskende, mester i tikamp med 8676 poeng.

- For treg i beina

Nordmannen innledet annen dag av tikampen i VM på verst mulig måte. På 110 meter hekk snublet han i den første hekken og tok et realt mageplask.

Han reiste seg og løp til mål, men tiden ble bare 27,24 sekunder. På den internasjonale mangekamptabellen ga det skarve åtte poeng. Dermed var tikampen definitivt ødelagt for nordmannen som lå på 27.- og sisteplass etter første dag.

– Jeg var for treg i beina og kom altfor nær den første hekken. Slik det utviklet seg hadde jeg ingen sjanse til å komme over, sa Hans Olav Uldal etter det ulykkelige korthekkløpet.

Episoden ble vist om igjen og om igjen i sakte film på japansk TV, og det er ingen tvil om at tikjemper Uldal er den av nordmennene som har vært mest på TV fra VM til nå.

– Jeg kommer til å gi alt for å få noen gode resultater i de neste øvelsene, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg er kjempeskuffet, sa Hans Olav Uldal til NTB etter hekkefiaskoen.

Årsbeste

Her blir VM ødelagt i første hekk

En god time etter den ulykksalige innsatsen på korthekken klarte Hans Olav Uldal å sette ny årsbeste i diskos. Han fikk opp et kast på 45,31 meter i annen omgang, og det er fire centimeter lenger enn han har kastet tidligere i sesongen.

Stav ble ingen suksess for Uldal. Han gikk inn i konkurransen på 4,50 meter og klarte åpningshøyden i første forsøk. Deretter sto han over 4,60 og fikk tre riv på 4,70. Han har 4,95 meter som pers i denne øvelsen.

Uldal kom heller ikke opp mot sitt beste i spyd. Han endte på sjuendeplass i gruppe A med 61,63 meter. Det er godt bak årsbeste og personlig rekord som lyder på 63,81 meter. Han fikk opp det lengste kastet sitt i første omgang, fortsatte med ordinære 59,58 meter, før han avsluttet med et dødt kast.

Fredag, på den første dagen av tikampen, klaffet det ikke for Uldal i noen øvelser. Han lå faktisk cirka 800 poeng, eller en helt øvelse, bak de aller beste.

– Nei, dette var skuffende og tøft. Jeg hadde null fart i kroppen, men ikke bare det; teknikken stemte heller ikke. Jeg må bare innrømme at jeg følte at svært lite stemte for meg i dag (fredag). Det er slikt som skjer fra tid til annen, sa Arendal-utøveren til NTB etter at han hadde fullført 400 meteren som var siste øvelse fredag.

(NTB)

OPPGITT: Tikjemperen ser fortvilet at konkurrenterne fosser avgårde.