Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Taison Freda

Her blir VM-spillerens mor kidnappet av maskerte menn

Få dager etter å ha returnert hjem til Brasil med VM-sønnen ble Rosangela Freda (58) kidnappet.

KIDNAPPET: Mora til brasilianske Taison Freda, som nylig kom hjem fra VM i Russland ble kidnappet av maskerte menn utenfor hjemmet sitt mandag morgen. Video: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mora til den brasilianske fotballspilleren Taison Freda opplevde et mareritt få dager etter at hun kom hjem fra VM i Russland.

Rosangela Freda ble mandag formiddag kidnappet av en bevæpnet gjeng like utenfor sitt eget hjem i Pelotas, sør i Brasil, melder nyhetsbyrået Reuters.

Utkledd som blomsterbud

Videoen øverst i saken viser hvordan en mann utkledd som blomsterbud ringer på dørklokka, og får Freda til å åpne opp porten og komme ut. Sekunder seinere kommer en hvit Fiat i rasende fart mot porten, og ut hopper tre maskerte menn som drar Freda med seg inn i bilen og kjører av gårde, skriver The Guardian.

Vitner fikk ringt politiet kort tid etter kidnappingen, som fikk sporet opp Freda i løpet av fire timer. Fotballproffens mor hadde blitt fraktet til et hus i Monte Monito, i utkanten av byen, forteller lokalt politi.

- Hun har det bra, bortsett fra at hun ble skremt, er det ingen øvrige skader, sier politimannen som ledet aksjonen, Rafael Lopes.

BORTFØRT: 22 år gamle Carlesha Freeland-Gaither ble kidnappet tidligere i år. Disse overvåkninsvideoene viser både kidnappingen søndag, og den mistenkte på en bensinstasjon tirsdag. Video: Philadelphia Police Department Vis mer Vis mer

Fastbundet i garasje

På en eiendom i området oppdaget en politienhet den hvite Fiaten som ble brukt i kidnappingen, etter å ha hørt beskrivelsen av kjøretøyet på radioen sin. Fire timer etter kidnappingen ble Rosangela funnet fastbundet i en garasje på eiendommen.

Fire menn ble arrestert. I tillegg klarte én mann å rømme, men han skal ha blitt gjenkjent av en politibetjent som en kriminell kjenning av politiet.

Politiet fant flere våpen, kokain og cannabis i huset til kidnapperne. Én av kidnapperne skal ha strukket seg etter en revolver da politiet kom, men ifølge Lopez gikk arrestasjonen likevel rolig for seg.

- En av dem forsøkte å ta tak i revolveren sin, men jeg tror han bare ville forsøke å rømme. De var alle ellers rolige, og det var ikke noe vold eller løsepenger involvert, så Lopes til Reuters.

Røk ut i kvartfinalen

Taison Freda var tilbake i hjembyen etter å ha tilbrakt en drøy måned i Russland i forbindelse med fotball-VM. Dessverre for Freda fikk han ingen spilleminutter på banen, da Brasil røk ut i kvartfinalen mot Belgia.

Freda startet sin karriere i Internacional, og i dag spiller han for Shakhtar Donetsk i Ukraina. Han er heller ikke den første brasilianske spilleren som har fått et familiemedlem kidnappet.

I 2004 ble mora til den tidligere Real Madrid- og Manchester City-spilleren Robinho kidnappet og holdt fanget i fem uker før hun ble sluppet fri.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media