Her blir Xabi Alonso historisk

Ampert mellom Sjakhtar Donetsk og Bayern München.

Sjakhtar Donetsk - Bayern München 0-0 (0-0)

(Dagbladet): I deres første tellende oppgjør i historien, dominerte Bayern München kampen fra start.

Men tyskerne stanget forgjeves mot Sjakhtars forsvarsmur.

Utover i kampen ble begge lags spillere svært opptatte av å protestere på dommerens avgjørelser. 

Frustrasjonen så ut til å ta overhånd hos Bayern-spillerne, og Xabi Alonso ble vist det røde kortet etter å ha fått sitt andre gule kort etter 65 minutter.

- Jeg vil være med fra benken på Allianz Arena, derfor vil jeg ikke kommentere det, sa Bayern-trener Pep Guardiola i et tysk intervju vist på Viasat etter kampen.

Midtbanespilleren holdt igjen Alex Teixeira som stormet framover, og dommeren dro resolutt opp det røde kortet.

- Alonso er en løs kanon.

- Han la inn en søknad om det røde kortet også tidligere i denne omgangen, utbrøt Viasats kommentator Thor Eggen.

Dermed ble spanjolen tidenes første spiller til å  rødt kort i en spillers 100. Champions League-kamp.

Totalt delte dommeren ut åtte gule, hvor to av dem ble til Alonsos røde i åttedelsfinalen i Ukraina.

I den andre omgangen ble det ikke produsert målsjanser. Mario Götze var nærmest etter 51 minutter, men avslutningen hans ble blokkert.

- Vi hadde få sjanser, og 0-0 er et greit resultat. Vi må fortsette å prøve i neste kamp, fortalte Guardiola.

Returoppgjøret spilles 11. mars i München.

Bayern-dominans fra start Bortelaget tok umiddelbart tak i kampen og skapte kampens første store mulighet før det var spilt to minutter.

Bastian Schweinsteiger fikk skyte upresset fra inne i ukrainernes sekstenmeter, men skuddet var svakt og gikk til side for mål.

Bortelaget fortsatte å kontrollere banespillet, og en smart frisparkvariant etter sju minutter så Arjen Robben være nær scoring, men nederlenderen fikk ikke stokket beina da han skulle avslutte.

Innledningsvis var det klasseforskjell på lagene. Sjakhtar Donetsk ble presset bakover i banen, og de fikk bare låne ballen i korte perioder.

Men hjemmelaget kjempet seg inn i kampen og hang mer med på notene etter hvert i den første omgangen.

TIDENES FØRSTE: Xabi Alonsos jubileumskamp i Champions League ble ikke et stort øyeblikk for spanjolen. Han ble utvist i den andre omgangen. Det har ingen gjort før ham i deres 100. Champions League-kamp. Foto: AFP PHOTO/ TOBIAS SCHWARZ
TIDENES FØRSTE: Xabi Alonsos jubileumskamp i Champions League ble ikke et stort øyeblikk for spanjolen. Han ble utvist i den andre omgangen. Det har ingen gjort før ham i deres 100. Champions League-kamp. Foto: AFP PHOTO/ TOBIAS SCHWARZ Vis mer

Likevel var det bortelaget som fortsatte å produsere farligheter, men Thomas Müller klarte ikke å sette den i mål fra ni meter etter 31 minutter.

Det var tydelig at hjemmelaget var spillesugne etter to måneder uten turneringsspill, men de slet med å true Manuel Neuer i Bayerns mål. 

Avventende Sjakhtar hang langt bedre med fra start av i den andre omgangen, og selv om Bayern fortsatte å dominere banespillet, hadde heller ikke de noen skudd på mål det første kvarteret. 

Det var først da Xabi Alonso ble vist sitt andre gule kort for kvelden etter 65 minutter at det skjedde noe av betydning i den andre omgangen.

Men Sjakhtar benyttet ikke muligheten.

De kom mer med i banespillet, men evnet ikke å sette bortelagets forsvar på de store prøvene.

Dermed ebbet kampen ut i 0-0.

AMPERT: Spillerne reagerte både mot dommeren og motspillerne etter flere dommeravgjørelser. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko
AMPERT: Spillerne reagerte både mot dommeren og motspillerne etter flere dommeravgjørelser. Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko Vis mer