Her bommer Benzema på åpent mål fra tre meter

Overgikk Messi seinere i kampen. Se video.

(Dagbladet): APOEL - Real Madrid 0-3.

Real Madrid sleit lenge med å få uttelling mot vesle, kypriotiske APEOL Nicosia i går.

Karim Benzema må ta skylda for at det sto 0-0 til pause, med kanskje vårens aller villeste miss.

Den franske angriperen skulle bare breiside inn, etter fantastisk forarbeid av Cristiano Ronaldo.

Ronaldo-dribling Portugiseren driblet av flere mann før han spilte fram Nuri Sahin, tyskeren serverte kula videre til Benzema innenfor femmeteren.

Men så bommet 24-åringen, med keeper utspilt.

Seinere i kampen scoret Benzema to ganger, så han var ikke veldig deprimert da klubbens hjemmeside slo av en prat.

SLIK HAN HUSKES: Kaka kom inn fra benken og viste at han fortsatt kan på Kypros i går kveld. Foto: AP/Philippos Christou
SLIK HAN HUSKES: Kaka kom inn fra benken og viste at han fortsatt kan på Kypros i går kveld. Foto: AP/Philippos Christou Vis mer

- Jeg hadde en veldig god sjanse til å score før jeg fikk mitt første mål. Men jeg scoret to til slutt, og ingenting annet teller, sier Benzema.

Ikke bare scoret den tidligere Lyon-angriperen to, han er nå oppe i 26 mål på 41 Champions League-kamper.

Van Nistelrooy og Inzaghi raskest Det er en bedre statistikk enn Leo Messi hadde på like mange kamper.  Barcelonas vidunder brukte 42 matcher på å score 25 mål.

Aller raskest til 25 nettkjenninger i Champions League-historien er måljegerne Filippo Inzaghi og Ruud van Nistelrooy - de to trengte bare 30 matcher.

Men aller viktigst for Benzema og Real i går var storseieren, som gjør kursen klar for en semifinale mot Bayern München eller Marseille etter neste onsdags returkamp.

- APOEL er en tøff motstander, og de gjorde det vanskelig for oss. Men vi spilte veldig bra og tok et langt skritt mot neste runde med seieren, sier Benzema.

Skryter av APOEL Real-sjef Jose Mourinho byttet inn lagets andre målscorer Kaka og tror veldig mye skal til for at avansementet ikke er i boks.

- Det blir vanskelig for dem å vinne 4-1 på Bernabeu. Men de var tøffe, de tok kampen på alvor og jobbet veldig hardt som lag, sier Mourinho.

Kaka sto bak Benzemas første mål og får skryt av sjefen. Selv mener 29-åringen at han begynner å nærme seg gammel klasse etter to skuffende sesonger.

- Jeg begynner gradvis å bruke sjansene jeg får. Noen ganger spiller jeg mer, og jeg er veldig glad for seieren, sier Kaka.