Her bommer Messi på straffe i tap mot erkerivalen

Brasil slo Argentina.

BOM: Brasil-keeper Jefferson stopper straffesparket til Lionel Messi. Foto: NTB Scanpix
BOM: Brasil-keeper Jefferson stopper straffesparket til Lionel Messi. Foto: NTB ScanpixVis mer

29 år gamle Diego Tardelli spiller til daglig i Atlético Mineiro i Brasil. I gigantmøtet mot Argentina ble han tomålshelt i Brasils 2-0-seier.

Det var to stjernespekkede mannskap som entret gressmatten i Kinas hovedstad da Argentina møtte Brasil til vennskapskamp lørdag. Lionel Messi, Neymar, Sergio Agüero, Ángel Di María, Oscar og Willian var blant spillerne som figurerte fra start.

Likevel var det mer ukjente Diego Tardelli som stjal showet i «Fugleredet».

- Vi har ingen store spillere. Vi fremstår nå som et lag. Hele laget er i utvikling, inkludert meg, sa Dunga, som har fått en drømmestart på sin annen periode som landslagstrener for Brasil.

Tardelli-dobbel Like før halvtimen var spilt fikk Tardelli muligheten etter en svak argentinsk klarering. Fra distanse banket han ballen i mål bak Sergio Romero. Ikke bare sendte han brasilianerne i ledelsen, scoringen var også Tardellis første på landslaget.

I sin nåværende klubb, Atlético Mineiro, har 29-åringen scoret 34 mål på 92 kamper.

Fem minutter før pause fikk Argentina tildelt et billig straffespark da Di María gikk i bakken i duell med Danilo. Etter at brasilianerne hadde rast fra seg gjorde Messi seg klar, men Barcelona-spilleren maktet ikke å overliste Jefferson i Brasil-buret. Bommen var Messis tredje på de fire siste forsøkene fra ellevemeteren.

Kaká med comeback Etter hvilen fikk de blåhvite flere store muligheter til å utligne, men i stedet var det Tardelli som kunne juble for sitt andre landslagsmål etter 64 minutter.

Nok en gang var det rot i det argentinske som sørget for brasiliansk jubel. Fra kloss hold hadde spissen ingen problemer med å nikke ballen i mål bak Romero.

Ti minutter før slutt fikk Kaká sine første landslagsminutter på 19 måneder, men verken han eller noen av de andre maktet å score flere mål foran de over 50.000 frammøtte tilskuerne.

- Vi trenger Kakás fart og kontroll. Han er en viktig del av laget vårt, sa Dunga om den rutinerte midtbanespilleren.

(NTB)