Her bommer Steven Gerrard totalt på streken

Liverpool snytt for straffespark i hjemmetap.

 BURDE HA REDDET:  Steven Gerrard kunne ha hindret Lovren fra å sende Southampton opp i ledelsen. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
BURDE HA REDDET: Steven Gerrard kunne ha hindret Lovren fra å sende Southampton opp i ledelsen. Foto: Jon Super / AP / NTB ScanpixVis mer

•Liverpool - Southampton 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Liverpool gikk inn i den fjerde runden som serieledere. Men Merseyside-laget fikk en tøff hjemmekamp mot Southampton.

Allerede før start startet problemene.

Coutinho var allerede skadet, men i timene før kamp signerte Glen Johnson og Jose Enrique seg på skadelista.

Det skapte problemer for Liverpool, som hanglet veldig i innledningen. Laget stilte med fire midtstoppere i forsvarsrekka, og det ble mye klabb og babb.

Rickie Lambert og Southampton presset hjemmelaget veldig dypt, og tvang de til å gjøre flere personlige feil, uten at de greide å utnytte det. Bortelaget spilte en meget god taktisk match, og imponerte.

Lambert hadde omgangens største sjanse da han ble spilt fri på fem meter etter 25 minutter. Men engelskmannen greide ikke å stokke beina, og bommet på ballen i skuddøyeblikket.

Ropte på straffe Victor Moses hadde en god debut mot Swansea på mandag, og fortsatte å gjøre gode initiativer på venstrekanten. 

Steven Gerrrard var nærmest da Liverpool fikk et frispark tidlig i omgangen. Kapteinen banket et frispark fra tjue meter mot krysset, men Artur Boruc i Southampton-buret var god.

Noen minutter etter burde kapteinen ha fått lov til å ta et straffespark for Liverpool.

Hele Anfield reiste seg da Daniel Sturridge gikk i bakken i straffefeltet.

Spissen drog seg fri i boksen, og i det han passerte en Southampton-forsvarere ble han felt.  Dommeren var ikke enig, og vinket spissen opp igjen, til stor frustrasjon hos Liverpool-spilleren.

Men noe var galt med Liverpool. De spilte ikke som de har gjort tidligere i år.

 RASTE: Daniel Sturridge var rasende da han ikke fikk strakke i den første omgangen. Reprisen viste tydelig at Liverpool ble snytt for et straffespark. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix
RASTE: Daniel Sturridge var rasende da han ikke fikk strakke i den første omgangen. Reprisen viste tydelig at Liverpool ble snytt for et straffespark. Foto: Phil Noble / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Det er pussig å se at laget som leder Premier League opptrer på denne måten på hjemmebane, sier Øyvind Alsaker på TV 2 underveis i kampen.

Dødballmål Etter 55 minutter gikk Southampton opp i ledelsen etter en corner. Dejan Lovren kriget som en gud i feltet, og fikk stanget ballen mot mål.

På streken sto Steven Gerrard. Kapteinen burde ha reddet ballen, men greide ikke å sideforflytte seg raskt nok. 

Vanligvis må en spiller score hat-trick for å få med seg matchballen, men Lovren tok med seg ballen etter kampen.

 — Det var mitt første mål, så derfor tok jeg ballen. Det er nok for å få den. Jeg ventet ikke å score, men de tre poengene er uansett det viktigste, sa Lovren etter kampslutt.

Det var Southampton som fortsatte å kjøre showet på Anfield. En god Simon Mignolet holdt Liverpool inne. Etter 65 minutter måtte han gjøre to praktredniger da Southampton spilte seg fri i Liverpool-boksen.

Liverpool greide ikke å svare på hjemmebane. Det var tydelig at Merseyside-laget savnet Coutinho og gode backer. Den artige offensive fotballen som har preget Liverpool i innledningen, var helt fraværende i oppgjøret.

- Vi var ikke i nærheten av å være der vi vil være. Vi kom aldri i gang, sier en svært skfufet Brendan Rodgers til Sky Sports etter kampen.

Raheem Sterling fikk en siste sjanse da han fikk masse bakrom rett før slutt, men lynvingen, som ble frikjent fra overfallanklager i går, greide ikke å få kontroll over ballen.

 

 HELTEN:  Her feirer Southampton-spillerne etter å ha tatt tre poeng på Anfield. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix
HELTEN: Her feirer Southampton-spillerne etter å ha tatt tre poeng på Anfield. Foto: Jon Super / AP / NTB Scanpix Vis mer