Her bredsider Bjørn Helge Riise ballen i krysset

Og LSK tok sin første trepoenger i mai.

• Lillestrøm-Haugesund 3-0 (1-0)

(Dagbladet): Da Bjørn Helge Riise bredsidet ballen på finurlig vis i krysset og forbi Per Morten Kristiansen etter allerede tre minutter, la han grunnlaget for Lillestrøms seier over Haugesund i dag. Det var lagets første trepoenger denne måneden.

- Det er en god følelse med tre poeng. Vi slipper dem bare til én målsjanse, og scorer selv tre, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund til C More etter kampen.

Fem Tippeliga-kamper tidligere denne måneden har endt med to poeng og 6-14 i målforskjell for gultrøyene. Kun Grorud har måttet se seg slått av Lillestrøm i mai i år, men for å ta seg videre i cupen, trengte Lillestrøm ekstraomganger.

Kippe-comeback
I dagens kamp mot Haugesund stoppet ikke laget før de hadde tre scoringer, i kampen som var kaptein Frode Kippes første siden strekkskaden han pådro seg mot Start. Det var også forrige gang Lillestrøm vant en kamp i Tippeligaen.

- Det var ikke det høyeste tempoet i kampen, men det var veldig deilig å endelig vinne igjen, sier kapteinen til C More etter kampen.

- Han (Kippe) er superviktig. Han har fått litt kritikk, men nå er han tilbake, og vi holdt nullen, sier lagkamerat Bjørn Helge Riise om kapteinen.

Den første scoringen var et lite kremmerhus. Fredrik Gulbrandsen dro med seg ballen mot kortlinja, vendte opp og så etter pasningsalternativer. Ved kanten av sekstenmeteren kom lillebror Riise stormende, og på første berøring bredsidet han ballen opp i vinkelen.

- Jeg har lært av deg på landslaget, sier midtbanespilleren spøkefullt til C Mores Steffen Iversen etter kampen.

Begge lag hadde flere sjanser til å score i løpet av førsteomgang, og Umaru Bangura var ikke langt fra å kløne det til for eget lag da han og keeper Kristiansen kommuniserte dårlig. Bangura snappet nemlig ballen rett foran klypene på Kristiansen, men klarte å redde seg inn igjen.

Målscorer Riise hadde også en stygg takling på nevnte Bangura etter 35 minutter. Bangura ble liggende å vri seg i smerte etter å ha fått knottene til Bjørn Helge Riise på leggen, og Lillestrøm-spilleren ble vist det gule kortet.

Gulbrandsens første
- Lillestrøm har ledet ved pause tidligere i år, for så å rote det bort, sa Haugesund-kaptein Per Morten Kristiansen til C More før han gikk inn til pausepraten.

Det stemmer for så vidt, men det er ikke mer enn én gang. Lillestrøm ledet 1-0 til pause mot Sandnes Ulf, gikk opp i 2-0-ledelse tidlig i den andre, for så å kollapse. Det endte 2-2 i den kampen.

I dag kollapset de imidlertid ikke, men økte ledelsen i andreomgang og vant kampen. Nesten ut av intet og helt alene dunket Fredrik Gulbrandsen inn sin første scoring for sesongen nede ved Kristiansens høyre stolpe.

Deretter scoret innbytter Erling Knudtzon etter et soloraid i Haugesunds sekstenmeter, og fastsatt sluttresultatet til 3-0. Også han satt sitt første for sesongen.

- En kjip avslutning på vårsesongen, konstaterte Haugeusund-keeper Kristiansen til C More etter kampslutt.

Lillestrøm ligger nå to poeng bak motstander Haugesund i årets Tippeliga. Lillestrøm har 15 poeng, Haugesund har 17. Til uka venter det cupkamper for begge lag, før Tippeligaen tar en snau måneds pause.

Følg resten av runden i vårt fotballstudio.

JUBLET: Så glad ble Bjørn Helge Riise for å ha sendt LSK i føringen mot Haugesund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
JUBLET: Så glad ble Bjørn Helge Riise for å ha sendt LSK i føringen mot Haugesund. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer