Travdrama:

Her brekker Adrian (25) ryggen

Sjefen: - Vi priser oss lykkelige. Det kunne gått enda verre.

DRAMA PÅ MOMARKEN TRAVBANE: Her stuper hesten New Fighter med blå/hvit kusk Adrian Solberg Akselsen. Gøran Antonsen og Pastor Royal rett bak har ikke sjanse til å komme unna. Ulykken skjedde tirsdag 18. juni. Bilder fra Rikstoto Direkte. Vis mer

Dramaet i det siste løpet på Momarken travbane i går kveld gikk både bedre og verre enn fryktet.

To av landets fremadstormende travkusker, Adrian Solberg Akselsen (25) og Gøran Antonsen (32), ble fraktet til sykehus i ekspressfart.

Antonsen ble kastet i en bue et titalls meter gjennom lufta og krasjlandet på indrebanen etter å ha kollidert med hesten til Adrian Solberg Akselsen, som stupte på oppløpet.

Adrian Solberg Akselsen ble liggende i løpsbanen midt i kaoset med hestebein og sulkyhjul på og rundt seg.

Helikopter

Det så ut til å ha gått verst med Gøran Antonsen. Han ble fløyet i ambulansehelikopter til Ullevål på Oslo universitetssykehus.

Vestfold-kusken Adrian Solberg Akselsen ble fraktet i ambulansebil til Sykehuset Østfold i Sarpsborg.

I dag kommer de første skaderapportene etter den dramatiske travkrasjen: Gøran Antonsen har greid seg bra, mens Adrian Solberg Akselsen har fått alvorlige bruddskader.

Sjefen: - Det kunne gått enda verre

- Han ringte meg klokka 07.30 i morges. Legene hadde konstatert at han hadde brudd i korsryggen og brudd i skulderen. Han venter på beskjed om operasjon. Legene skulle granske røntgenbildene nærmere, sier sjefen hans, travtrener Frode Hamre, til Dagbladet.

Adrian Solberg Akselsen har en sentral rolle på suksessrike Stall Hamre i Larvik.

- Han blir nok borte to-tre måneder. Akkurat det vil tiden vise etterhvert. Vi priser oss lykkelige over at Adrian er i stand til å ringe. Dette kunne gått enda verre, sier Frode Hamre om situasjonen til sin ansatte.

ALVORLIGE BRUDDSKADER: Adrian Solberg Akselsen er kusk på blant andre elitetraveren Odd Herakles. Nå blir det trolig et langt opphold fra sulkyen etter ulykken på Momarken travbane tirsdag kveld. Foto: Eirik Steinhaug, Equus Media.
ALVORLIGE BRUDDSKADER: Adrian Solberg Akselsen er kusk på blant andre elitetraveren Odd Herakles. Nå blir det trolig et langt opphold fra sulkyen etter ulykken på Momarken travbane tirsdag kveld. Foto: Eirik Steinhaug, Equus Media. Vis mer

- Det gjør fryktelig vondt, og jeg får smertestillende hver time mens jeg venter på om det blir operasjon eller ikke, sier Adrian Solberg Akselsen Trav- og Galopp-Nytt på telefonen fra sykesenga på morgenkvisten.

Bursdagsfeiring på sykehus

For familien Antonsen generelt og Gøran Antonsen spesielt har det gått mye bedre enn fryktet.

– Det går bra med Gøran. Mye bedre enn fryktet. De fant ikke noe galt med han. Han er rett og slett bare kraftig forslått. Han fikk skikkelig juling. Jeg skjønte det som at han skulle få komme hjem i morgen, sier Gørans bror Thomas Antonsen til Trav- og Galopp-Nytt onsdag.

Planen i dag er at Gøran og familien skal feire bursdagen til sønnen Cedrik (2) hjemme i Mysen. Nå blir den feiringen isteden kombinert med et sykebesøk på Kalnes, dit han blir overflyttet fra Ullevål.

- Som noen stikker kniver

- Jeg har sett ulykken opp igjen, og den er ikke pen. Jeg har vondt i hodet. Det fikk seg en real smell da jeg traff bakken. Det er som noen stikker kniver i meg om jeg ler eller hoster, sier 32-åringen fra sykesenga i dette videointervjuet fra sykesenga med tgn.no.

Gøran Antonsen hadde tidligere på kvelden kusket sin egen verdensstjerne, 15-millioners-hesten Lionel, til annenplass i hovedløpet.

Ulykken skjedde i det siste løpet med ferske og urutinerte hester. Da Adrian Solberg Akselsens hest New Fighter i tetsjiktet og midt i banen slo over i passgang og stupte, hadde ikke Pastor Royal og Gøran Antonsen bak der sjanse til å komme klar.

Ifølger fagpressen har det gått bra med begge hestene.