BRAKK LEGGBEINET: I denne situasjonen gikk det galt for David Villa, som brakk leggbeinet rett av. Foto:  AFP PHOTO/Toru YAMANAKA
BRAKK LEGGBEINET: I denne situasjonen gikk det galt for David Villa, som brakk leggbeinet rett av. Foto: AFP PHOTO/Toru YAMANAKAVis mer

Her brekker David Villa beinet

Barcelona-spissen alvorlig skadet i klubb-VM.

Se situasjonen her (den klareste vinkelen kommer ett minutt ut i videoen)

(Dagbladet): David Villa har hatt en vanskelig sesong i Barcelona, og ble vraket til storkampen mot Real Madrid så seint som i helga. 

I dag fikk han sjansen fra start, mot Al Sadd i klubb-VM. Det endte ulykksalig for 30-åringen.

35 minutter var spilt da han jaktet en lang ball inn i bakrommet, med to forsvarsspillere halsende bak seg. Omtrent på hjørnet av femmeteren forsøkte han et skudd med venstrebeinet, men han landet fryktelig galt, og venstrebeinet fikk en ekkel knekk.

Klubben bekreftet raskt at spissen har brukket leggbeinet.

Villa greide merkelig nok å bevare roen, og gjorde rolig tegn til at han måtte ut. Han ble fraktet av banen på båre.

REKKER EM?: Sesongen kan være over for David Villa, og i verste fall ryker EM til sommeren også. Foto:  (AP Photo/ Shizuo Kambayashi)
REKKER EM?: Sesongen kan være over for David Villa, og i verste fall ryker EM til sommeren også. Foto: (AP Photo/ Shizuo Kambayashi) Vis mer

Spanske medier antyder at sommerens fotball-EM kan være i fare for Barcelona-spissen. Det er i så fall et stort tap for Spania - ingen har scoret flere landslagsmål enn ham.

- Min umiddelbare tanke er at dette er enda verre for Spania enn Barcelona. David Villa har prestert bedre for landslaget, og Barcelona har bedre dekning i posisjonen han spiller enn det Spania har. Det er ingen tvil om at han fungerer best som tilnærmet ren spiss, der han spiller for Spania, kontra å bli trukket ut til venstre som i Barcelona, sier Canal +-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Etter at Alexis Sanchez ble hentet til klubben i sommer, har Villa falt bakover i køen. Den siste tiden har det vært flere rykter i spansk presse om at spissen er på vei bort.

- Marca slo det opp på forsida, men når de slår opp Barcelona-saker stort er det som regel løgn. Det sa Guardiola også, han uttalte i går at han ikke hadde noen planer om å kvitte seg med Villa, sier Veland.

David Villa har scoret fem seriemål for Barcelona denne sesongen. Lagkameraten Lionel Messi topper sammen med Real Madrids Cristiano Ronaldo. Duoen har 17 mål hver seg.

Barcelona vant for øvrig kampen 4-0. Adriano scoret både 1-0 og 2-0 før pause, før Keita og Maxwell sørget for storseier i 2. omgang.

LANDET FORKJÆRT: David Villa fikk et dårlig treff med venstrebeinet, og fikk en ekkel knekk da han satte foten ned i gresset. Foto:   REUTERS/Kim Kyung-hoon
LANDET FORKJÆRT: David Villa fikk et dårlig treff med venstrebeinet, og fikk en ekkel knekk da han satte foten ned i gresset. Foto: REUTERS/Kim Kyung-hoon Vis mer