Her brekker han kinnbeinet på Steaua-spilleren

Ruset supporter med rystende bakholdsangrep i rumensk fotball.

(Dagbladet): En supporter av fotballklubben Petrolul Ploiesti er siktet for for ordensforstyrrelse og voldsutøvelse etter at han gikk til angrep på Steaua Bucurestis midtstopper George Galamaz under søndagens seriekamp mellom lagene i Ploiesti.

Den stygge episoden inntraff på stillinga 0-1 til Steaua i forbindelse med at gjestene var blitt tildelt et kontroversielt straffespark.

Rumenske påtalemyndigheter uttaler, ifølge ESPN, at Dragos Petrut Enache var påvirket av narkotika da han tok seg inn på banen, løp opp til Galamaz og slo ham over kinnbeinet og øret med noe man antar var en metallboks. Det lot ikke til at vaktene på stadion la ned særlig innsats i å forfølge Enache da han først kom seg inn på banen.

- Han (Galamaz) pådro seg et kinnbeinsbrudd, og er satt ut av spill i seks uker, er Steauas sportsdirektør Narcis Raducan seinere sitert på i rumenske medier.

Dessuten skal Galamaz ha mistet hørselen på det høyre øret, ifølge The Guardian. En tilstand som i ytterste konsekvens kan medføre permanent døvhet.

Rasende klubbeier Etter å ha sendt den uforvarende Steaua-spilleren i bakken, fortsatte Enache videre før han ble overmannet av Galamaz' lagkamerat Novak Martinovic, som la ham i bakken. Samtidig stormet både spillere og støtteapparat til for å ta den rusede og voldelige supporteren. Martinovic fikk inn enda et spark. Det samme gjorde keeper Razvan Stanca.

Enache ble etterhvert pågrepet og eskortert av banen av politiet. Dommer Robert Dumitru forsøkte å fortsette kampen, og først så han seg nødt til å vise ut både Martinovic og Stanca for voldelig oppførsel.

Det var en kontroversiell avgjørelse som har blitt heftig diskutert i Romania, og som har blitt en enda hetere potet da fotballpresident Dumitru Dragomir uttalte at de røde kortene ikke kom til å bli trukket tilbake, selv om han etter eget utsagn hadde lett med lykt og lupe i regelboka.

Akkurat det er det ikke så mange som tror Dragomir på etter at han nylig røk uklar med Steauas mildt sagt kontroversielle klubbeier, Gigi Becali.

- Det er umulig. Jeg kan ikke tro mine egne øyne. Det var planlagt. Jeg kan ikke tror det. Hvorfor viste dommeren ut spillerne mine? De forsvarte bare seg selv og sin egen ære. Det er utrolig!, uttalte en rasende Becali, ifølge The Guardian.

Truffet av bluss Tumultene stoppet imidlertid ikke der. Da Mihai Costea scoret på straffesparket, og la på til 0-2 til Steaua, ble gjestenes keeperreserve Ciprian Tatarasan truffet av et bluss kastet fra tribuneplass, og ble liggende.

Tatarasan pådro seg alvorlige brannskader, ifølge ESPN. I samråd med sikkerhetspersonell på stadion, så dommeren seg nødt til å avbryte kampen i 20 minutter, før han tok den enderlige avgjørelsen om å avlyse da skadeomfanget var blitt kjent.