Her brekker Sogndal-keeperen nesa

Ble pepet ut av Klanen, men spilte videre.

Vålerenga - Sogndal 0-2

ULLEVAAL (Dagbladet): Kenneth Udjus leverte nok en stor kamp mellom stengene da Sogndal holdt nullen for fjerde gang på fem kamper.

Det siste kvarteret spilte han også med brukket nese - etter å ha blitt truffet av kneet til Abdurahim «Ibba» Laajab.

Vålerenga-kanten ble spilt alene med Udjus og løftet ballen opp i tverrliggeren, men Sogndal-keeperen greide ikke å unngå et kraftig sammenstøt da han kastet seg inn i skuddet.

- Jeg kommer ut og prøver å gjøre målet lite. Han får skutt, og jeg ramler inn i ham før han tipper over meg. Da får jeg kneet rett i nesa. Det var litt ubehagelig, sier Udjus til Dagbladet.

- Helt naturlig at de piper
Nesa hans så rett og fin ut etter kampslutt, etter at legen hadde brukket den på plass.

ROSER FORSVARET SITT: Kenneth Udjus er kjempestolt over den unge forsvarsrekka han har foran seg i år, her midstopper Gustav Valsvik (19).  
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
ROSER FORSVARET SITT: Kenneth Udjus er kjempestolt over den unge forsvarsrekka han har foran seg i år, her midstopper Gustav Valsvik (19). Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Legen sa at nesa var brukket, men jeg syntes ikke det var så vondt. Den så ganske rett ut, men han mente den var mye finere etter å ha knekket den på plass.

Vålerenga jaget et reduseringsmål da Udjus ble liggende skadet, og Klanen bak målet mistenkte skuespill. Det ble også kastet gjenstander ned på banen, såpass at dommer Svein Erik Edvartsen videreformidlet en beskjed speakeren ropte opp over høyttaleranlegget:

- Dere må slutte å kaste ting inn på banen!

Men Udjus har ingen problemer med å forstå VIF-supporternes irritasjon.

- Det skal selvsagt ikke kastes ting på banen, men jeg ble ikke truffet av noe og visste ikke om det før dere fortalte meg det. Jeg skjønner at de var frustrerte, og pipingen er helt naturlig når ting ikke fungerer for laget deres, sier han.

STO SOM EN MUR: Kenneth Udhjus har bare sluppet inn ett mål på fem kamper. Her er det Marcus Pedersen som prøver seg. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
STO SOM EN MUR: Kenneth Udhjus har bare sluppet inn ett mål på fem kamper. Her er det Marcus Pedersen som prøver seg. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Men du er såpass tøff at du spiller videre med brukket nese?

- Hadde jeg vært ordentlig svimmel måtte jeg nok byttet, men det gikk greit. Det dunker ikke så mye i nesa nå heller, det kommer nok seinere, sier han med et smil.

Hyller Sogndals Drillo
For det er lettere å takle litt smerte etter en 2-0-seier på Ullevaal, mot det Udjus betegner som et av ligaens beste lag.

- Vålerenga er uten tvil et av de beste lagene i Tippeligaen, så dette var ekstra kjekt. Men vi kan slå dem i enkeltkamper hvis vi klarer å motivere oss som i dag.

Udjus sto nok en gang som en mur, men er nøye med å dele æren med sin unge forsvarsfirer. Foran seg hadde han Eirik Skaasheim (19), Gustav Valsvik (19), Hannu Patronen (27) og Taiko Teniste (24).

- Dette er hele lagets fortjeneste. Jeg vil spesielt trekke fram den nye fireren der bak som har kommet inn. Det fungerer så bra til tross for at mange er nye og unge. Jeg er kjempestolt av dem, sier han til Dagbladet.

BRUKKET NESE: Udjus har vondt etter å ha fått kneet til Laajab i nesa. 
Foto: Fredrik Varfjell / SCANPIX
BRUKKET NESE: Udjus har vondt etter å ha fått kneet til Laajab i nesa. Foto: Fredrik Varfjell / SCANPIX Vis mer

Udjus sørger også for å nevne trener Jonas Olsson, som så langt har ført Sogndal til to seirer og tre uavgjorte på fem kamper.

- Vi tror vi kan vinne hver gang. Vi har fått inn en annen type trener, som er veldig flink til å fokusere på det positive og luke vekk det negative. Vi tenker at vi kan slå alle. Han er rett og slett som den gamle Drillo. Utrolig dyktig til å få folk til å tro på seg selv og at vi kunne slå Vålerenga her i dag.

- Hva konkret er det han sier?

- Han forklarer hvordan vi egentlig tenker, som hvor mange positive ting som skal til før én negativ ting slår vekk beina på dem alle. Han lærer oss å fokusere på det positive og på å skape gode opplevelser i hodet. Som motivator har han en stor styrke.