Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her briljerer Nordlie fra stupebrettet

Får skryt av Norges beste stuper.

||| (Dagbladet): De siste ukene har over 10 000 mennesker engasjert seg i en Facebook-gruppe med ett mål for øyet: Å se Tom Nordlie stupe fra 3-meteren.

Gruppa er startet av Dag Arnesen, som er innbyggerrekrutterer i Kongsvinger kommune. Hans jobb er å få flest mulig unge utflyttere til å flytte tilbake byen - og daværende KIL-trener Tom Nordlie stilte mer enn gjerne opp for kampanjen.

I dag nådde gruppa endelig den magiske grensa. Og belønningen var som lovet:

Iført en svart t-skjorte viser Nordlie - som en gang fikk kallenavnet «Keiko» - at han har oppsiktsvekkende god kroppsbeherskelse på tross av en ikke ubetydelig kroppsmasse.

- Jeg synes utførelsen nesten står til ni av 10. Dette var et veldig bra utført innoverstup, sier Arnesen til Dagbladet.

Får skryt av toppstuper

Norges beste stuper, Timo Klami, er også imponert.

- Med tanke på størrelsen synes jeg dette er ganske bra. Han har jo ingen liten kropp å jobbe med. Man må vel kunne si at han er litt fronttung, sier Klami lattermildt til Dagbladet.

- Hva kan du si om selve utførelsen?

- Han gjør et innoverstup i krupering fra tre meter. Hadde dette vært konkurranse ville han uten tvil fått poeng. Det er korrekt utført, men litt liten høyde. Det krever litt balanse for å gjennomføre dette bra. Når det gynger masse er det ikke lett å få til. Men det er godt trente folk som ikke ville klart det noe bedre enn dette.

- Hva med vannspruten i det han treffer skorpa?

- Det er som forventet. Så lenge du lander rett og nedover, blir det sånn sprut. Skal det være mindre enn det må du ha mer teknikk inne. Men det er absolutt godkjent.

- Hva slags karakter tror du dette ville gitt i en konkurranse?

- I et NM ville han kanskje fått 4,5.

- Nordlie gir seg selv 8,3?

- Da er det Masters (konkurranse for dem som har lagt opp, journ.anm) med vekttillegg, flirer Klami.

Glad i Kongsvinger

Dag Arnesen tror Nordlie fortsatt er glad i Kongsvinger, selv om han fort kan ende opp med å møte dem i en kvalikfinale om en tippeligaplass.

- Kongsvinger kommune er en sentral aktør i fotballen i Kongsvinger, og Tom har stilt seg disponibel til å hjelpe til med det vi driver med, som en del av pakka. Han er samfunnsengasjert, og syntes det var moro å stille opp.

PS! Tom Nordlie har en fortid i svømming og vannpolo. Det forklarer kanskje litt av smidigheten i vannet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media