BARMØTE:  Michel Platini gjorde det han kunne for å kapre stemmer seint i går kveld. Foto: NTB Scanpix/Twitter.
BARMØTE: Michel Platini gjorde det han kunne for å kapre stemmer seint i går kveld. Foto: NTB Scanpix/Twitter.Vis mer

Her bruker UEFA-president Platini kvelden til å kapre stemmer

Møtte lojal Blatter-venn.

(Dagbladet): UEFA valgte i går å droppe boikotten av presidentvalget i Fifa. I stedet falt valget på å støtte prins Ali bin al-Hussein.

Det er ventet at 45-46 av de europeiske nasjonene vil stemme for Prins Ali. Dagbladet fikk i går ettermiddag opplyst fra en anonym kilde at Prins Ali lå an til å få 90 stemmer. 15 færre enn hva som trengs for å vippe Blatter ned fra presidenttronen.

Det forsøker UEFA-president Michel Platini, som i går ba Blatter trekke seg, desperat å endre. Seint i går kveld ble Platini observert i et mørklagt hjørnet i hotellbaren på Baur au Lac. Der ble han sett sammen med sjeik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah fra Kuwait og andre fotballedere, skriver World Football Insider.

Insiders Mark Bisson så møtet med egne øyne. Sjeik Ahmad er kjent som en av Blatters viktigste støttespillere. Ahmad er president i OCA (Olympic Council of Asia), det styrende idrettsorganet i Asia. Sjeik Ahmad er kjent for sin store innflytelse.

Det var i går at UEFA annonserte at de vil støtte Prins Ali i presidentkampen.

- Prins Ali er ung og ambisiøs. Det er derfor jeg støtter ham. Han kan gjøre en del bra. Han trenger ikke penger. Ting er litt kompliserte i hans region fordi han ikke har støtte der, men han er en mann som kan få til mye bra, sa Platini.

Presidentvalget foregår i dag klokken 17.00. Prosedyren for valget kan du se i faktaboksen.