<strong>HEFTIGE SCENER:</strong> Vakter måtte gripe inn da folkemengden ble for nærgående. Her geleides Kamil Stoch ut av hoppbakken i Zakopane. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
HEFTIGE SCENER: Vakter måtte gripe inn da folkemengden ble for nærgående. Her geleides Kamil Stoch ut av hoppbakken i Zakopane. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Her bryter kaoset løs etter norsk hoppfiasko. Måtte ha hjelp av 30 vakter

Polsk lurveleven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ZAKOPANE (Dagbladet): Rennet var over. De norske hopperne hadde forsvunnet for lengst. Men igjen sto flere tusen tilskuere. De ventet på én mann: Hjemmehelten Kamil Stoch (29).

Da han dukket opp, brøt kaoset løs.

Den polske storhopperen måtte ha hjelp av 20-30 vakter for å komme helskinnet ut av bakken i Zakopane lørdag kveld.

Publikum rev og slet i Stoch, som delte ut autografkort. Til slutt måtte han bare gjøre kort prosess og løpe vekk.

Havarerte

Makan til scener i en hoppbakke skal du lete lenge etter. Polen hadde ikke engang vunnet lagkonkurransen i verdenscupen. Det gjorde Tyskland - med Polen på andreplass og Slovenia som nummer tre.

Nordmennene havarerte og ble nummer fem.

- Vi ble rett og slett hoppet ifra, erkjenner Tom Hilde.

Nest verst

Zakopane i Polen inviterte til fest. Men nordmennene gjorde seg selv ubetydelig, da publikumsoppmøtet var betydelig.

Som lag går vi mot den nest verste sesongen under Alexander Stöckl. Bare 2013/2014 er verre når vi legger sammen alle poengene i nasjonscupen.

<strong>STJERNEPAR I POLEN:</strong> Kamil Stoch fikk noen ord med kona Ewa etter rennet. Hun er en ivrig fotograf. Foto: NTB Scanpix
STJERNEPAR I POLEN: Kamil Stoch fikk noen ord med kona Ewa etter rennet. Hun er en ivrig fotograf. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er ikke det helt store med 5. plass. For å kjempe om seier må vi ha tre-fire meter mer i hvert av de åtte hoppene, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

I den forrige lagkonkurransen - i Klingenthal i Tyskland - ble vi nummer fire. Dermed koker det ned til at Norge bare har prestasjonene til Daniel-André Tande å lene seg på denne sesongen.

Kongsberg-hopperen er nummer to i verdenscupen, bak Kamil Stoch.

23.000 tilskuere

For nordmennene er det bare å glemme dagen, og heller nyte hoppsportens posisjon i Polen. På lagkonkurransen var det 23.000 tilskuere. Utsolgt. På det individuelle rennet søndag vil det også være 23.000 tilskuere. Like utsolgt.

Sannheten er at billettene til verdenscuphelga har vært revet bort i over én måned. Derfor befant det seg like mange tilskuere utenfor hoppanlegget som innenfor.

- Vi har noe å lære, sier Tom Hilde om det polske arrangementet.

Eventyr

Det virkelig store hoppeventyret i Polen startet med Adam Malysz da han vant Hoppuka i 2001. Nå har Kamil Stoch overtatt posisjonen hans. Han er ennå ikke like populær, men er på god vei.

I Wielka Krokiew-bakken var også kona Ewa Bilan-Stoch. Hun er en ivrig fotograf, og hadde tilgang til alle seksjoner under rennet. Både Kamil og Ewa er fra Zakopane.

Hun måtte tåle noen slengbemerkninger da hun gikk gjennom folkemengden etterpå. Men virkelig kaos ble det da ektemannen kom.

Muligens var det litt anstrengende der og da. Men vaktene gikk inn med hud og hår og reddet situasjonen.

Søndag er det ny fest.

<strong>MØTTE FANSEN:</strong> Sammenliknet med Kamil Stoch gikk det roligere for seg da Daniel-André Tande forlot bakken. Her deler han ut kort til fansen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND
MØTTE FANSEN: Sammenliknet med Kamil Stoch gikk det roligere for seg da Daniel-André Tande forlot bakken. Her deler han ut kort til fansen. Foto: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer