Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her bryter kaoset ut på overtid

RBK-spillerne raste etter at Start fikk straffe. - Det var 92 fine minutter og ett minutt i helvete, sier Tom Henning Øvrebø.

OVERTIDSKAOS: Rade Prica langer ut mot Start-stopper Clarence Goodson, og Start får straffe på Lerkendal. RBK gikk på årets første tap, og opptrinnet la en kraftig demper på gullfeiringen på Lerkendal. Foto: TV 2 SUMO.
OVERTIDSKAOS: Rade Prica langer ut mot Start-stopper Clarence Goodson, og Start får straffe på Lerkendal. RBK gikk på årets første tap, og opptrinnet la en kraftig demper på gullfeiringen på Lerkendal. Foto: TV 2 SUMO. Vis mer

||| TRONDHEIM (Dagbladet.no): Rosenborg - Start 2-3.

Rosenborgs ambisjoner om å gå gjennom hele sesongen uten tap brast da Start sjokkerte seriemesteren og tok med seg alle tre poengene fra Lerkendal.

Kampavslutningen var av det høydramatiske slaget.

Ett minutt før full tid rotet Rosenborg-forsvaret det til og inne i feltet havnet ballen hos Bernt Hulsker som banket inn utlikningen.

Og ikke nok med det; På overtid dømte Tom Henning Øvrebø straffespark til gjestene.

Årsaken var knuffing inne i hjemmelagets sekstenmeter, der dramaet først startet med at Clarence Goodson løp inn i ryggen på Rade Prica.

RBK-spissen svarte med å dytte til Clarence Goodson, og dytten utløste håndgemeng flere spillere mellom.

Knuffingen endte med at Rune Almenning Jarstein også dyttet til samme Goodson.

Amerikaneren gjorde ikke all verden for å holde seg på bena, og Jarstein ble belønnet med gult kort av dommer Øvrebø.

Cristian Bolaños gjorde seg klar, og satte straffesparket sikkert i mål. 

Start hadde snudd kampen og stakk av med alle tre poengene fra Lerkendal.

- Jeg er hundre prosent sikker på at det var straffespark. Prica dyttet meg, sier Clarence Goodson til pressen etter kampen.

Reprise fra Molde
Situasjonen fikk nok flere til å tenke på episoden da Andreas Nordvik mistet hodet i cupsemifinalen mellom Molde og VIF - da Mame Biram Diouf ikke akkurat anstrengte seg for å holde seg stående.

- Han gjorde et veldig bra skuespill, men det var veldig dumt gjort av meg. Det er ingen straffe i mine øyne, men det er dumt gjort, sier Rade Prica til TV 2 Sporten.

Steffen Iversen støtter lagkameraten.

- Det var Rade som ble dyttet av Goodson. En stygg dommerfeil, men noen ganger tar også dommeren feil. Det må vi bare akseptere, sier Iversen.

— Latterlig dømming. Start-spillerne filmer og hiver seg. Måten de vinner på er skandaløs. Det er ikke mer å si, sier en nedbrutt Rune Almenning Jarstein ifølge NTB.

Bråket mellom Prica og Goodson gjorde at trøndernes planlagte gullfest fikk en kraftig bismak.

RBK-trener Erik Hamrén greier ikke forstå hvorfor dommer Øvrebø blåser straffe.

- Spillet var jo blåst av, og spiller det ingen rolle hva som skjer. Det er masse, masse følelser. Jeg har vanskelig å for å forstå hva han blåser straffe for, sier han til TV 2 Sporten.

RBK-treneren etterlyste svar av Øvrebø etter kampen.

- Ja, jeg spurte ham hvorfor han blåste straffe. Han sa at en forsvarsspiller hadde dyttet en av deres spillere.

Svensken greide ikke skjule skuffelsen over tapet.

- Jeg er jævlig skuffet. Den første omgangen var vi veldig dårlig, og vi viser noe vi ikke har sett dette året. Vi viser alt for lite «attityd», synes jeg. Andre omgangen er klart bedre, og vi skal vinne denne kampen.

Øvrebø selv hadde følgende oppsummering av Lerkendal-bataljen:

— Det var 92 fine minutter og ett minutt i helvete.

Drømmetreff
Etter en jevnspilt innledning på kampen, tok etter hvert Rosenborg kommandoen og dominerte spillemessig i første omgang på Lerkendal.

Men hjemmelaget slet med å komme til de helt store sjansene mot et Start-lag som forsvarte seg godt.

Sørlendingene, som ikke har tatt tre poeng på fremmed gress siden 12.juli(2-1 mot Odd) var langt i fra ufarlige før hvilen. De var flinke til å komme etter med folk og kom til flere farlige innlegg fra kantene.

Det skulle imidlertid ta 35 minutter før den første store målsjansen kom på Lerkendal, og da skulle det endelig løsne for seriemesterne.

Per Ciljan Skjelbred spilte vakkert igjennom Trond Olsen , som elegant rundet keeper Kenneth Høie og satte ballen i et åpent mål.

1-0.

Ti minutter senere og på overtid av første omgang kom Start tilbake.

Etter å ha spilt seg flott opp mot Rosenborgs sekstenmeter havnet ballen til slutt hos Mads Stokkelien.

Unggutten fikk drømmetreff fra 16-17 meter og satte ballen vakkert i mål bak en sjanseløs Rune Jarstein. 19-åringens tiende mål for Start.

Olsens andre
1-1 til pause etter en jevnspilt, men sjansefattig første omgang.

Over i andre omgang gikk lufta mer og mer ut av Start, som hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Etter åtte spilte minutter av den andre omgangen viste målscorer Trond Olsen seg frem igjen.

Vingen mottok ballen fra Rade Prica og fra distanse fyrte han løs et skudd som gikk rett i mål, og sørget for 2-1 til hjemmelaget, som tross overtidsdramaet kunne feire gullet hjemme på Lerkendal i kveld.

UTLIGNET: Mats Stokkeliens drømmescoring førte til 1-1 på Lerkendal. Enn så lenge. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.
UTLIGNET: Mats Stokkeliens drømmescoring førte til 1-1 på Lerkendal. Enn så lenge. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX. Vis mer
SCORET TO: Trond Olsen satte inn to scoringer for trønderne. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX.
SCORET TO: Trond Olsen satte inn to scoringer for trønderne. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling