STORE SMERTER: Gullvinner Kamil Stoch hadde store magesmerter, og sank sammen etter blomstersermonien i hoppbakken.
STORE SMERTER: Gullvinner Kamil Stoch hadde store magesmerter, og sank sammen etter blomstersermonien i hoppbakken.Vis mer

Her bryter OL-vinneren sammen foran Dagbladets fotograf

Hoppvinneren overrumplet av smerter.

SOTSJI (Dagbladet): Kamil Stoch fra Polen tok OL-gull i den lille hoppbakken i Sotsji søndag kveld. Han vant foran Peter Prevc og vår egen Anders Bardal.

Etterpå skjedde det et drama i kulissene.

Foran Dagbladets fotograf brøt Stoch sammen. Han var på vei fra blomsterseremonien til den internasjonale pressekonferansen, da han gikk i bakken. Folk stormet til, og fryktet det verste. Etter litt kom polakken seg på beina.

Til Dagbladet - rett etter pressekonferansen - fikk Stoch se bildet av seg selv. Litt overrasket over at situasjonen var foreviget, sa han:

- Jeg følte meg dårlig. Jeg hadde vondt i magen, blant annet på grunn av alt stresset i konkurransen.

Dårlig start Dagen startet på dramatisk vis for gullvinneren. Han følte seg overhodet ikke bra, og hadde hodepine og feber. Dagen før hadde han sittet og sett Liverpool-kamp med de norske hopperne.

- Legene så på meg. De gjorde alt de kunne for å få liv i meg. Og det klarte de, fortalte Stoch på pressekonferansen. Han var litt alvorlig, litt spøkefull.

Spesielt det første hoppet var suverent. Han ledet med rundt sju poeng på Bardal. Han feilet heller ikke i det andre hoppet. De tilreisende polakkene var elleville.

Det samme var de polske pressefolkene, som brøt sperringene for å få en kommentar fra hopper og trener.

Da var det kanskje ikke så rart at det ble litt for mye på Stoch til slutt ...