-  Her burde jeg scoret

John Arne Riise innser at høyrefoten hans bare må bli bedre etter den hjelpeløse avslutningen på den feite sjansen etter 17 minutter i går. Han er allerede i gang med spesialtreningen.

LONDON (Dagbladet): Alt var strålende - helt til avslutningen. John Arne Riise fikk en praktfull pasning fra Xabi Alonso, og forteller sjøl hva som skjedde videre:

-  Jeg fikk en fin touch forbi Ricardo Carvalho og dro meg forbi John Terry.

Plutselig hadde Riise bare Chelsea-keeper Petr Cech mellom seg og scoringen som kunne gitt Liverpool seier og et enda bedre utgangspunkt foran returkampen kommende tirsdag.

-  Men ballen kom for nær foten, og jeg fikk ikke kraft. Jeg vurderte faktisk å bruke utsida av venstre. Jeg burde ha scoret, sier Riise.

I realiteten hadde ikke Riise noe valg. Skuddet med høyra gikk i kroppen på Cech, og Riise tok seg til hodet - klar over hva som nå må gjøres. Han har tidligere innrømmet at høyrefoten er nærmest for død å regne.

Tre mål

-  Irriterende å bomme. Jeg har jobbet med høyrefoten, men det hjelper jo ikke. Jeg kunne scoret tre mål med høyrefoten nå sist mot Portsmouth, og det blir viktigere og viktigere for meg å bruke høyrefoten godt fordi jeg oftere nå trekker innover på banen, sier Riise.

Men irritasjonen over egen bom overskygget på langt nær gleden over sluttresultatet 0- 0. Straks dommeren blåste av kampen, snudde Riise seg med et kjempebrøl mot Liverpool-fansen og strakk hendene i været. Supporterne sang de siste ti minuttene av kampen Riise-sangen så det ljomet i ørene på Chelsea-manager José Mourinho, som sto få meter unna.

-  Det var herlig å høre. Det var viktig å få i gang fansen mot slutten, sier Riise.

Skummelt med 0- 0

Liverpool-manager Rafael Benitez var godt fornøyd med 0- 0 i går.

-  Nå trenger vi bare å vinne, og ikke vinne med to eller tre mål, sier han.

John Arne Riise mener sjøl at uavgjort er for en seier å regne, men påpeker at 0- 0 er et skummelt resultat.

-  Chelsea kan score tidlig mot oss. Da blir det vanskelig, sier Riise.

Med 90 minutter unna å være i Champions League-finalen, føler han seg langt roligere enn han gjorde før kampen.

-  Jeg har tenkt og tenkt. Lå i senga og fikk ikke sove i natt. Romkameraten min, Stephen Warnock, sovnet med en gang og lå og snorket, sier Riise og rister på hodet.

Lampards kjempebom

Kampen i går var mer som et helengelsk enn et europeisk oppgjør. Særlig før pause da det var oppdrevet tempo og overraskende åpent. Drogba kom fri og skjøt etter 13 minutter. Og Frank Lampard fikk helt sikkert en søvnløs natt da han på halvvolley dundret ballen over fra fem meter etter 21 minutter.

-  Det var dumt at jeg bommet der. Det kunne gitt oss seier foran bortekampen, sier Lampard.

Liverpool hadde også en kjempesjanse da Milan Baros headet Steven Gerrards praktfulle innlegg mot lengste stolpe.

-  Den ballen så jeg i mål, sier Benitez.

Men Chelsea-keeper Petr Cech - som var på vei i motsatt retning - fikk bråsnudd og fistet ballen utafor. En kandidat til årets redning.

Etter pause ble det tettere og langt mindre hendelsesrikt. Liverpool skapte ikke en sjanse. Og Chelseas forsøk ble stoppet med taklinger i siste øyeblikk.

Mistet Alonso

Eneste skår i gleden for Liverpool i går var at Xabi Alonso fikk sitt tredje gule kort og må stå over returkampen.

-  Det er en stor nedtur for oss. Xabi har vært veldig viktig for laget etter at han kom tilbake etter skaden, sier Riise.

Han er ikke så sikker på at hjemmebanefordelen er så stor i returkampen - nettopp fordi kampen går mot et engelsk lag som nå har spilt mot Liverpool fire ganger denne sesongen.

-  Det kan godt hende, sier John Arne.

I går var han så gira at han knapt sto stille.

-  Jeg kom mye med i kampen og fikk mange baller å jobbe med. Etter ti minutter følte jeg at jeg bare kunne løpe og løpe. I kveld kunne jeg løpt til i morgen tidlig, sier Riise.

John Arne Riise: Etter bommen på kjempesjansen i gårsdagens semifinale skal John Arne trene høyrefoten.