Her bygges Nord-Koreas nye skiparadis

- En skibølge vil feie over landet, tror Kim Jong-un.

SKIDESTINASJON:  Til vinteren skal Kim Jong-uns nye skidestinasjon i verdensklasse står klar. Tidligere denne uken var han på besøk i Masik Hill for å se hvordan utbyggingen går. Foto: KCNA / NTB Scanpix
SKIDESTINASJON: Til vinteren skal Kim Jong-uns nye skidestinasjon i verdensklasse står klar. Tidligere denne uken var han på besøk i Masik Hill for å se hvordan utbyggingen går. Foto: KCNA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 2018 skal Sør-Korea arrangere vinter-OL. Nå har Kim Jong-un, bestemt at også nordkoreanerne skal bli skiinteresserte.

Om det er for å ta opp konkurransen med naboene er uvisst, men Jong-un har beordret militæret i landet om å bygge en skidestinasjon i verdensklasse på 1300 meters høyde i Masik Hill, nord-vest i landet.

Tidligere i uken var Jong-un på besøk for å inspisere, og høre hvordan detaljene rundt utbyggingen går, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA, ifølge Telegraph.

- Han var svært fornøyd med å se at soldatene har bygget et skiområde på en fjellkjede som dekker hundretusenvis av kvadratmeter, melder nyhetsbyrået.

Klar til vinteren Uten at sum for Kim Jong-uns nye skidestinasjon er oppgitt, er det klart at den skal ha over 100 kilometer med nybegynner- til avanserte alpinløyper, hoteller, landingsplass for helikopter og taubaner.

- En skibølge vil feie over landet, sier statslederen, som selv har bodd i ski-landet Sveits under sine studiedager.

Kim Jong-un har også bestilt produksjon av skiutstyr og klær fra sine landsmenn, siden landet fra mars av fikk innført sanksjoner mot seg, som gjør at de ikke får importere luksusutstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer