Her bygges Nord-Koreas nye skiparadis

- En skibølge vil feie over landet, tror Kim Jong-un.

 SKIDESTINASJON:  Til vinteren skal Kim Jong-uns nye skidestinasjon i verdensklasse står klar. Tidligere denne uken var han på besøk i Masik Hill for å se hvordan utbyggingen går. Foto: KCNA / NTB Scanpix
SKIDESTINASJON: Til vinteren skal Kim Jong-uns nye skidestinasjon i verdensklasse står klar. Tidligere denne uken var han på besøk i Masik Hill for å se hvordan utbyggingen går. Foto: KCNA / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I 2018 skal Sør-Korea arrangere vinter-OL. Nå har Kim Jong-un, bestemt at også nordkoreanerne skal bli skiinteresserte.

Om det er for å ta opp konkurransen med naboene er uvisst, men Jong-un har beordret militæret i landet om å bygge en skidestinasjon i verdensklasse på 1300 meters høyde i Masik Hill, nord-vest i landet.

Tidligere i uken var Jong-un på besøk for å inspisere, og høre hvordan detaljene rundt utbyggingen går, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA, ifølge Telegraph.

- Han var svært fornøyd med å se at soldatene har bygget et skiområde på en fjellkjede som dekker hundretusenvis av kvadratmeter, melder nyhetsbyrået.

Klar til vinteren Uten at sum for Kim Jong-uns nye skidestinasjon er oppgitt, er det klart at den skal ha over 100 kilometer med nybegynner- til avanserte alpinløyper, hoteller, landingsplass for helikopter og taubaner.

- En skibølge vil feie over landet, sier statslederen, som selv har bodd i ski-landet Sveits under sine studiedager.

Kim Jong-un har også bestilt produksjon av skiutstyr og klær fra sine landsmenn, siden landet fra mars av fikk innført sanksjoner mot seg, som gjør at de ikke får importere luksusutstyr.

Statslederen meldte under sitt besøk at han trodde området ville se bedre ut dekket med snø, og ga militæret ordre om å holde et høyt byggetempo, slik at skidestinasjonen kan være klar til bruk allerede til vinteren, skriver Telegraph.  

Det spørs om det blir mer livlig rundt skiløypene i Masik Hill, enn på fotballkamp i hovedstaden Pyongyang, hvor en BBC-reporter meldte at alle var kledd i svart, og ingen jublet.