FREKK DRAGNING: Wolverhamptons Jody Craddock ble fintet ned i gressmatta av en selvsikker norsk debutant på 17 år. Joshua King rakk å imponere United-fansen selv om han bare slapp til ni minutter før slutt. Men etter denne frekke dragningen burde han kanskje sentret i stedet for å skyte fra død vinkel. Det sto i alle fall ikke på selvtilliten...Foto: Jon Super, AP/Scanpix
FREKK DRAGNING: Wolverhamptons Jody Craddock ble fintet ned i gressmatta av en selvsikker norsk debutant på 17 år. Joshua King rakk å imponere United-fansen selv om han bare slapp til ni minutter før slutt. Men etter denne frekke dragningen burde han kanskje sentret i stedet for å skyte fra død vinkel. Det sto i alle fall ikke på selvtilliten...Foto: Jon Super, AP/ScanpixVis mer

Her debuterer norske Joshua King (17) for United

- Han har en herlig innstilling, sier Alex Ferguson.

|||LONDON/OSLO (Dagbladet.no): Manchester United - Wolverhampton 1-0.

Den norske unggutten Joshua King fikk sine første minutter for a-laget til Manchester United i kveld.

17-åringen kom inn ni minutter før full tid i ligacupmøtet med Wolverhampton. Etterpå var det strålende fornøyd, men ydmyk norsk unggutt som snakket med klubbens egen TV-kanal MUTV:

- Jeg likte det. Det var et stort steg opp for meg. Jeg vet jeg må trene hardt, og jobbe, og ta sjansene hvis de kommer. Men dette er en stor dag for meg, selv om jeg kanskje burde scoret, sier Joshua King til klubbens egen kanal MUTV etter debuten.

- Hvordan er du som spiss?

- Hvordan jeg er? Oi. Jeg spiller mitt eget spill, Joshua King-spill. Mye fart og styrke. Noen av disse har jeg spilt med før, blant annet Neville, men å gjøre det foran 50 000 er annerledes. Jeg var nervøs da jeg fikk vite at jeg fikk draktnummeret dagen før kampen. Men det forsvant da vi kom til stadion.

Også manager Alex Ferguson var fornøyd med debuten til Romsås-gutten som kom til United via Vålerenga.

- Han er veldig rask, den gutten, og har en herlig innstilling. Han er bare 17, og har en virkelig god framtid, sa manager Sir Alex Ferguson om sin debutant seint i går kveld.

Viste seg fram
King startet kampen på benken sammen med sin to år eldre landsmann Magnus Wolff Eikrem. Ni minutter før slutt slapp den yngste av de to norske reservelagsspillerne inn på banen som Uniteds tredje innbytter.

Han viste seg fram med både en frekk dragning inne i feltet, og et kjapt og hardt skudd rett på Wolves-keeper Marcus Hahneman.

Kings trener på reservelaget, Ole Gunnar Solskjær gikk glipp av elevens debut. Han var på plass i Molde i kveld, og så gamleklubben score fire mål i ekstraomgangene og slå Vålerenga 6-3 i cupens semifinale.

Nett-skryt
Men United-fansen fikk med seg Kings innsats, og lot seg imponere. Bare minutter etter kampslutt var en skrytetråd til Kings ære startet på nettforumet Redcafe.net, den mest populære diskusjonssiden blant United-fans.

- Jeg likte det jeg så, fantastisk fart på ham. Strålende navn også, skriver «Floyd».

NY NORSK DUO: Joshua King (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem på benken for United. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
NY NORSK DUO: Joshua King (t.v.) og Magnus Wolff Eikrem på benken for United. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

- Virket sannelig rask, selvsikker og villig til å fyre av mot mål, skriver «R_Nick».

Manchester United vant kampen 1-0 til tross for at de spilte i undertall en time, etter at Fabio Da Silva ble utvist etter en drøy halvtimes spill.

Danny Welbeck scoret  målet til United midtveis i andre omgang etter et praktfullt veggspill med Michael Owen.

Også Welbeck tok seg tid til å rose den norske debutanten etter kampen.

- King gjorde det virkelig bra. Det er morsomt med alle unggutta, sier Welbeck, som selv fyller 19 år i november.