ÅTTE MÅNEDER: At hun er åtte måneder på vei, hindret ikke Alysia Montano fra å løpe 800 meter i det amerikanske mesterskapet. Foto: Ezra Shaw / Getty Images / AFP
ÅTTE MÅNEDER: At hun er åtte måneder på vei, hindret ikke Alysia Montano fra å løpe 800 meter i det amerikanske mesterskapet. Foto: Ezra Shaw / Getty Images / AFPVis mer

Her deltar den høygravide kvinnen i det amerikanske mesterskapet

Er åtte måneder på vei.

(Dagbladet): Her hjemme har «Fotballfrue» fått mye oppmerksomhet for hennes treningsregime, mens hun gikk gravid med datteren Nelia.

Men det spørs om ikke amerikanske Alysia Montano overgikk henne da hun i går deltok i det nasjonale mesterskapet på 800 meter - i alle fall i oppmerksomhet. 

Montano er nasjonal mester på distansen de fire foregående år, men hadde trolig litt mindre forventninger til seg selv i år.

For denne gangen var hun åtte måneder på vei da hun deltok - og har litt av en historie å fortelle sitt ufødte barn i ettertid, skriver New York Post.

35 sekunder bak bestetid - Jeg har løpt gjennom hele svangerskapet, og jeg har følt meg veldig, veldig, bra hele iden, fortalte Montano etter å ha gjennomført kvalifiseringsheatet.

Hun fullførte på tiden 2.32.13, som er bare 35 sekunder dårligere enn hennes egen bestetid satt i Monaco i 2010.

At hun endte sist i sitt kvalifiseringsheat, betydde lite for verken publikum eller Montano selv.

- Montano fikk stående applaus da hun avsluttet sin første runde, og jubelen ble sterkere da hun krysset mållinjen, skriver den amerikanske avisen.

Oppmuntret av legen Den høygravide kvinnen forteller at hun hadde fått grønt lys til å løpe fra sin lege. I tillegg til å si at det var greit, oppmuntret legen henne til å delta - men i et ganske rolig tempo.

- Det at legen oppmuntret meg, gjorde at noe av frykten for hva resten av verden vil tenke om at en dame løper mens hun er gravid, forsvant, sier Montano.

- Jeg har funnet ut at det er bra for mamma og babyen å trene under graviditeten. Og jeg bare gjorde som jeg pleide, jeg er bare tilfeldigvis gravid dette året - men akkurat nå er det dette som er normalt for meg.

LITEN TVIL: Om at Alysia Montano har en baby i magen sin. Foto: Andy Lyons / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
LITEN TVIL: Om at Alysia Montano har en baby i magen sin. Foto: Andy Lyons / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer