Her deltar svenske Ferry under avspillingen av «Ja, vi elsker»

Viste ekte nabokjærlighet på medaljeseremonien.

PLYSTREREN: Björn Ferry lot riktignok lua sitte på, men ellers imponerte han med innlevelse og plystring under avspillingen av Norges nasjonalsang i går kveld.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
PLYSTREREN: Björn Ferry lot riktignok lua sitte på, men ellers imponerte han med innlevelse og plystring under avspillingen av Norges nasjonalsang i går kveld. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

RUDPOLDING (Dagbladet): Mens Norge innledet VM med gullmedalje på mixed stafett i går, måtte Sverige ta til takke med den sure fjerdeplassen. 

Likevel måtte de stille opp på medaljeseremonien seinere på kvelden, slik de seks beste lagene er forpliktet til. I skiskyttersporten er ikke akkurat «Ja, vi elsker» en ukjent nasjonalsang, men det hører med til sjeldenhetene at noen av utlendingene engasjerer seg under selve avspillingen. 

Det gjorde imidlertid den svenske profilen og pressefavoritten Björn Ferry.

Riktignok beholdt han lua på, men med den beste innlevelsen av samtlige på scenen - nordmennene inkludert - plystret han seg gjennom de 60 sekundene nasjonalsangen varte.   

- Jeg liker den godt, den er «hyfsat», forklarer Ferry til Dagbladet. 

Det hender en gang iblant at han får høre sin egen nasjonalsang også, blant annet ble han olympisk mester på jaktstart i 2010, men i mangelen på «Du gamla, du fria» ser han på den norske nasjonalsangen som er god erstatning. 

- Jeg kan ikke teksten. Men du trenger ikke mange år i denne bransjen for å lære deg hvordan melodien går, flirer Ferry, og legger til at han av og til plystrer med på den tyske også.

I går gikk han samme etappe som Ole Einar Bjørndalen (den tredje), og var tilfreds med at han gikk raskere enn nordmannen på sisterunden. 

Da Dagbladet gjorde ham oppmerksom på at Bjørndalen hadde gått en strafferunde uten grunn, etter en teknisk feil med blinkene, reagerte han med et skuldertrekk. 

- Det har hendt med også. Om Norge blir nummer fire, trekker de vel fra 25 sekunder, he-he. Det skal jo ikke kunne hende, men sånn er det med dette høyteknologiske samfunnet. Iphone er bra til alt utenom å ringe, sier Ferry.