Her dukker hesten og lar Wenche bli hengende

Hesten «dukket». Wenche (30) hadde tre valg på ett sekund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Travrytter Wenche Hansen (30) har NM-sølv i svømming og er sterk i klypene som en gorilla. Det var en god egenskap da alt kunne gått galt under et såkalt monteløp i trav i Drammen i går kveld.

el

Med sine rutinerte rytter i salen ble hesten Daladin fryktelig stri og hissig da startbilen satte fart, og ville under vingen. Wenche Hansen hadde tre muligheter og ett sekund på å bestemme seg: kaste seg i bakken i 50 kilometers fart med hestebein på alle kanter, smelle rett i grinda eller forsøke å gripe tak i bilen i fart.

Hun valgte det siste, og på denne videoen med bilder fra tv-kanalen Rikstoto Direkte kan du se hvordan det gikk.

- Gliste der jeg hang

- Alle har spurt meg om jeg var livredd. Jeg så det komiske i situasjon, og jeg tror jeg gliste der jeg hang på bilen. Jeg har vært med på 10 ganger verre episoder med hest enn dette, sier Kristiansand-jenta til Dagbladet.no dagen derpå. Hun er i full gang med å lempe melk og ost hos Tine i Vestfold.

Hun har jobbet med hester i årevis for travtrenerne Eirik Høitomt og Øystein Tjomsland. Hun er en av landets beste travryttere med 17 seire i totalisatorløp.

For fem år siden ble hun kjendis under et løp på Sørlandets travpark. Stigbøylen røyk, Wenche falt av lederhesten Songcana hundre meter fra mål, slo kollbøtte og landet på beina.

Men verken den episoden eller det hun selv kaller «komikvelden» i Drammen i går er i nærheten av hennes mest skumle episoder med hester.

Her dukker hesten og lar Wenche bli hengende

Rett i låveveggen

- En gang røyk den ene tommen da jeg red en stein gal hest. Eneste mulighet for å få stoppe var å ri mot en låvevegg. Hesten skjønte ikke at den måtte bremse. Og mens jeg red i galopp på Sørlandets travpark hadde banemannskapet satt ned bommen inn til stallen. Det oppdaget verken hesten eller jeg. Jeg er født med gullhår, oppsummerer Wenche Hansen?

- Tør du ri Daladin mer i løp?

- Å, ja. Han liker bare ikke å bli tatt hardt i munnen. Daladin er i toppform om dagen. Jeg snakket med eieren i dag, og alt har gått bra med hesten. Vi prøver igjen på Jarlsberg neste helg. Jeg gleder meg allerede, sier rytterfriskusen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer