Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her dyrkes tordenguden Thor av lagkameratene

Mens Contador ble pepet ut under lagpresentasjonen før Tour de France.

SVINGTE HAMMEREN: Iført parykk og hammer i «Mjølner-klassen» og med tilbedende lagkamerater rundt seg kom Thor Hushovd stigende opp til overflaten under lagpresentasjonen foran årets Tour de France.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
PEPET UT: Alberto Contadors deltagelse i Tour de France er kontrolversiell. Det ga også publikum uttrykk for under lagpresentasjonen. Spanjolen ble nemlig møtt av pipekonsert.Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Cipriani
HOVEDUTFORDRER: Alberto Contadors hovedutfordrer til sammenlagtseieren i Tour de France, Andy Schleck, fikk en langt varmere velkomst enn sin spanske rival.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
FRISKMELDT: Edvald Boasson Hagen (med armen opp) er friskmeldt etter å ha vært angrepet av helvetesild og klar til start i Touren.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
HJEMMEFAVORITT: Den franske yndlingen Thomas Voeckler ankom arenaenet i miniatyroldtidsbyen Puy du Fou i gladiatorstil.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
VARIASJON: Det var stor variasjon i måten de forskjellige lagene entret arenaen på. BMC-laget valgte denne motoriserte varianten. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
FORNØYD SJEF: ASO-direktør Christian Prudhomme (t.v.) fulgte åpningsshowet fra tribuneplass.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
ROMERSKE OMGIVELSER: Lagpresentasjonen foregikk i fornøyelsesparken Puy du Fou i byen Les Epesses like ved startstedet for årets Tour de France i Vendée-provinsen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Laurent Cipriani

(Dagbladet):Det er fortsatt uvisst hvilken rolle Thor Hushovd kommer til å ha under årets Tour de France som tråkkes i gang kommende lørdag, men under ettermiddagens lagpresentasjon spilte den regjerende verdensmesteren så definitivt midtpunktet blant Garmin-Cervélo-rytterene.

I en colosseum-lignende arena i fornøyelsesparken Puy du Fou kom grimstadgutten og lagkameratene stigende opp på en plattform gjennom gulvet med Hushovd i hovedrollen som tordenguden T(h)or, iført verdensmestertrøye, lang, ravnsvart parykk og en Mjølner-lignende hammer hevet over hodet - «tilbedt» av åtte knelende kolleger.

Stuntet var i høy grad improvisert, røper 33-åringen, som smilte, nærmest pinlig berørt, gjennom hele den humoristiske seansen:

- Vi tullet litt med det rett før vi skulle presenteres, men så ble det til at lagkameratene mine overtalte meg til å gjøre det. Ingenting var planlagt. Noe gøy må vi ha det også, sier Hushovd til NTB.

Upopulær Contador-deltagelse Mens presentasjonene av Garmin-Cervélo og de fleste andre lag så ut til å vekke stor lykke på den fullsatte arenaen, ble Saxo Bank møtt med pipekonsert.

Deltagelsen til lagets kaptein og sammenlagtfavoritt Alberto Contador er kontroversiell etter at spanjolen testet positivt på det forbudte stoffet clenbuterol under fjorårets Tour.

Mishagsytringene under presentasjonen langt ifra den eneste ubehagelige opplevelsen «El Pistolero» hadde torsdag. På Saxo Banks pressekonferanse ble han pepret med spørsmål om dopingsaken som ennå ikke har fått sin avgjørelse.

Han ble i vinter frikjent av eget sykkelforbund, men saken venter fortsatt på en endelig dom i idrettens voldgiftsdomstol (CAS). I mellomtida står han fritt til å konkurrere, og har blant annet allerede vunnet Giro d'Italia.

Bjarne Riis gjorde sitt beste for å forsvare sin stjernerytter.

- Jeg ber dere alle om å innse at dersom dere ikke er enige i at Alberto skal kjøre, må dere stille spørsmål ved systemet og ikke oss eller ham, sa Riis, ifølge cyclingnews.com.

Skulle han også gå hen og vinne nok en Tour for så å bli funnet skyldig i CAS, vil han i så fall bli fratatt tre «Grand Tour-seirer».

Men det er ikke noe tema, påstår Contador.

- Tanken på at jeg skal miste Tour-seirene er latterlige. Jeg har gjennomført mange kontroller gjennom karrieren fordi jeg har vunnet mye. Jeg er trygg på utfallet av saken min, sa spanjolen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media