Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her dytter Bikey båremannen

- Fordi det lokale båremannskapet reagerte på filming? spør leserne i kommentarfeltet under saken.

(Dagbladet.no): Gårsdagens semifinale mellom Ghana og Kamerun i afrikamesterskapet ble skjemmet av en svært spesiell episode.

Da Kamerun på overtid ledet 1-0 og var så godt som klare for finalen - og mens lagkamerat Rigobert Song fikk behandling for en skade - gikk Kameruns André Bikey til et voldsomt bakholdsangrep på en av båremennene.

Tilsynelatende skjedde det helt uprovosert, og reaksjonene fra hjemmefansen i Ghana var sterke. Blant annet ble Bikey bombardert med vannflasker da han forlot arenaen.

• Video: Se det spesielle opptrinnet her

Båremann dyttet båremann?

Det har foreløpig ikke kommet noen forklaring på hva som gikk av Reading-spilleren da han dyttet den loakale båremannen. Uansett må han nå stå over finalen.

Men ubekreftede rykter hevder at den angrepne båremannen skal ha dyttet en av førstehjelperne i forkant.

Kameruns tyske trener, Otto Ofister, sa ikke noe om hendelsen i intervjuene etter kampen.

1: Her kommer André Bikey bakfra og dytter båremannen i ryggen. Han mister balansen etter det tilsynelatende uprovoserte angrepet. Foto: EUROSPORT
1: Her kommer André Bikey bakfra og dytter båremannen i ryggen. Han mister balansen etter det tilsynelatende uprovoserte angrepet. Foto: EUROSPORT Vis mer

- Hver kamp, en finale

Det gjorde heller ikke matchvinner Alain Nkong. Til tross for at disiplin ikke akkurat sto i høysetet i sluttminuttene mot Ghana, berømmer han sitt lags mentale styrke.

- Mot slutten var det den mentale styrken vår som hjalp oss videre. Vi ble hardt kritisert etter den første kampen, og siden da har hver eneste kamp vært som en finale for oss, sier han, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Søndag spiller de en ekte finale, mot Egypt, som i går banket Elfenbenskysten.

image: Her dytter Bikey båremannen
2: Båremannen ligger på bakken etter det noe uvanlige bakholdsangrepet - som gjør at André Bikey mister finalen i Afrikamesterskapet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media