Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Her dytter dommeren til Tromsø-spiller: - Instinktet tok over

Spesielle scener i G19-NM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det oppsto spesielle scener i G19-kvartfinalen i NM mellom Vålerenga og Tromsø i går kveld.

Etter en stygg takling fra VIF-spiller Mattias Totland, samlet flere Tromsø-spillere seg rundt dommer Anders Overgård Hauglund. Det hele endte med at dommer Hauglund dyttet Tromsø-spiller Tor Trosten overende.

- Det var en reaksjon som ikke skal skje. Jeg ble litt provosert og reagerte på instinkt. Folk flokket seg rundt meg, sier dommer Hauglund til Dagbladet fredag kveld.

Det var iTromsø som først omtalte saken.

- Beklager Slik forklarer dommeren situasjonen:

- Instinktet tok over. Det er bare å beklage, sier Hauglund til Dagbladet.

- Hvordan opplevde du det?

- Vi dommere er mennesker vi og. Jeg angrer selvsagt og beklaget til Tromsø-spillerne etterpå. Det er ikke sånn en dommer skal opptre, sier Hauglund.

Rødt kort Kampen endte 4-0 til Tromsø. Dette var kvartfinale i NM.

- Jeg er jo egentlig en rolig og behersket gutt. Det var ikke noe vondt ment, sier dommeren som representerer Lokomotiv Oslo.

Rett etter dytten viste dommeren det røde kortet til VIF-spilleren som taklet - og ga deretter et gult kort til Tromsø-spilleren Tor Trosten som hadde blitt dyttet.

- Det var en forferdelig stygg takling, så jeg løp til dommeren for å si hva jeg syntes. Så løftet han armene, og jeg lå plutselig i bakken, sier Tromsøs Tor Trosten til iTromsø.

Ingen rapport Tromsøs lagleder forteller følgende til Dagbladet:

- Det er en spesiell situasjonen. Det er tumulter i en kamp der begge ønsker å vinne. Det er en spiller som kommer borti en annen og dermed kommer raskt mot dommeren. Dommeren blir stresset og dytter vår spiller. Det hele ser litt rart ut, sier sier Lars Petter Andressen til Dagbladet.

Han er trener for TILs G19-lag.

- Det kommer ingen reaksjon fra vår side og vi er ferdige med denne saken. Det eneste som er litt synd er at vår spiller fikk gult kort og må stå over semifinalen, sier Andreassen.

- Hva tenker du om situasjonen?

- Sånt bør ikke skje, men det er litt tilfeldig. Det er ikke bare dommerens feil. Han burde ikke dytte, men spilleren bør heller ikke løpe mot dommeren, sier Andreassen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!